‘ESKİ ALGIYI SİLECEĞİZ'

Tarihi Hasankeyf’in sular altında kalmasının ardından yeniden hareketliliğin beklendiği yeni yerleşkede elit mekanlar ard arda açılıyor.

Gündem Yayın: 07 Temmuz 2020 - Salı - Güncelleme: 07.07.2020 18:17:06
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Tarihi Hasankeyf’in sular altında kalmasının ardından yeniden hareketliliğin beklendiği yeni yerleşkede elit mekanlar ard arda açılıyor.  

“HASANKEYF HEPİMİZİN KİMLİĞİDİR”

Eski Hasankeyf yerleşim alanında bulunan bir çok işyerinin geçmişteki amatörce hizmet ve fiyatların vatandaşların hafızasındaki  kötü  algıya son vereceklerini belirten işletmeciler gelecekten umutlu. Aylar önce işyeri ve konutları hak eden vatandaşların yerleştiği yeni yerleşim alanında onlarca eksiklilerin olduğu gözlenirken  hizmete yeni açılan mekan sahipleri ilgisizlikten yakınıyor. Yeni yerleşim alanındaki şehir girişinde hiçbir yönlendirme tabelasının olmaması ilçeye gelen misafirleri zor durumda bırakırken işletme sahipleri de yaşananlara tepkili. Aslen Hasankeyfli olan ve yıllarca Ege Bölgesinde turizm sektöründe hizmet veren Seyir Cafe sahibi Mehmet Sait Cihan, ''Eski yerleşim alanındaki fiyat ve hijyenin olmamasındaki duyumlardan hepimiz rahatsız olduk. Yeni mekan açan arkadaşlarla bu saatten sonra bu algıyı silmeye kararlıyız. Hedefimiz kaliteli servis ve uygun fiyatlar olacak. Çünkü Hasankeyf hepimizin kimliğidir. Yıllardır İzmir Alaçatı'da turizm alanında mekan işletmekteydim. Hasankeyf'in yeniden inşa edilmesinin ardından bizde kendi memleketimize gelip hizmet etmek istedik. 150 metrekarelik mekanımıza elimizden geldiğince harcama yaptık. Ne acıdır ki Hasankeyf hala toz ve duman içerisinde. İlçeye gelen misafirler sahil veya çarşı bölümüne ulaşamamakta. Bu durum onları rahatsız etmekte. Kendi işyerimizin önü bile toz-duman içerisinde. Bir misafirimize rahatlıkla sunum yapamamanın ezikliğini yaşamaktayız. Bu ilçede yetkili merci kim ise lütfen gerekli hizmeti yapmalarını rica ediyoruz'' dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.