Eş zamanlı Hasankeyf eylemi

Geçtiğimiz gün ‘Hasankeyf Küresel Eylem Günü’ kapsamında düzenlenen eylemlerle dünyanın dört bir yanındaki şehirlerde bir araya gelen çevreciler ve yaşam savunucuları, Hasankeyf için ortak ses verdiler.

Gündem Yayın: 12 Haziran 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 12.06.2019 18:43:47
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Düzenlenen eylemlerde ‘Hasankeyf için geç değil’ mesajı verilirken, Ilısu Baraj Projesi ile 12 bin yıllık tarihi ve kültürel yaşam belleği Hasankeyf’in karşı karşıya kaldığı tahribata dikkat çekildi. Eylemlerde ayrıca projenin durdurulması uyarısında bulunuldu.

EŞ ZAMANLI HASANKEYF EYLEMİ

Hasankeyf’i Yaşatma Girişimi ve Mezopotamya Ekoloji Hareketi öncülüğünde başta Hasankeyf olmak üzere dünyanın farklı şehirlerinde eşzamanlı olarak yapılan 3’üncü Hasankeyf Küresel Eylem Günü kapsamında birçok noktada düzenlenen etkinliklerin görüntüleri, Ekoloji Hareketi internet sitesinden yayınlandı. Eylemler kapsamında, Hasankeyf başta olmak üzere, dünyanın farklı ülkelerin şehirleri olan Süleymaniye, Bağdat, Babil, Hit, Nasiriya, Donostia (San Sebastian), Barcelona, Pisa, Roma, Paris, Londra, İstanbul, Şili, Hannover, Hamburg, Berlin, Frankfurt, Freiburg, Münih, Nürnberg, Ljubljana ve Viyana’da eşzamanlı olarak Hasankeyf etkinlikleri yapıldı.

Eylemde gözaltı

 

Hasankeyf’in sular altında kalmaması için açıklama yapmak isteyen HDP’li gruptan yaklaşık 30 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Hasankeyf’in Ilısu Baraj suları altında kalmaması için geçtiğimiz günlerde yapılan ‘Küresel Eylem Günü’ etkinlikleri sonrası HDP Gençlik Meclisi üyeleri de Hasankeyf’in sular altında kalmaması için basın açıklaması yapmak istedi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Gençlik Meclisi üyeleri, tarihi Hasankeyf ilçesinin sular altında kalmaması Hasankeyf seyir terasında basın açıklaması yapmak istemesine polis izin vermedi. Seyir terasında açıklama yapılmasına izin verilmeyince HDP’li grup bu kez HDP Hasankeyf İlçe teşkilatı önünde bir araya gelerek açıklama yapmak istedi. İzinsiz basın açıklaması yapılmasına müsaade etmeyen Hasankeyf İlçe Emniyet Amirliğine bağlı polis ekipleri yaklaşık 30 kişiyi gözaltına aldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.