‘Diyanet, din adamlarını asli vazifelerinde tutmalı’

Gelecek Partisi Batman İl Başkanı Abdulbaki Polat, mevsimsel değişikliklerin başlayacağı bu günlerde pandemi sürecinin Batman İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından doğru yönetilmesi gerektiğini belirterek yazılı açıklamada bulundu.

Gündem Yayın: 07 Eylül 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 07.09.2020 12:00:23
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Gelecek Partisi Batman İl Başkanı Abdulbaki Polat, mevsimsel değişikliklerin başlayacağı bu günlerde pandemi sürecinin Batman İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından doğru yönetilmesi gerektiğini belirterek yazılı açıklamada bulundu. Polat, birinci dalganın ikinci pikini yaşadığımız bu günlerde ilimizde devam eden filyasyon ekiplerinin içinde eğitim camiasının saygın öğretmenlerinin bulunmasının doğru olduğunu ancak din adamlarının bu ekibin içinde bulunmasının yanlış olduğunu söyledi. Polat, din adamlarının kendi vazife alanları içinde bu süreci daha sağlıklı yürütebileceklerini söyledi. Batman’da bbulaş riskinin en aza indirilmesi için hijyen koşullarının çok önemli olduğunu vurgulayan Polat, başta camilerimiz olmak üzere insan hareketliliğinin yoğun ve toplu olduğu yerlerde sıvı sabun ve dezenfektan kullanımın düzenli olarak kontrol edilmesi gerektiğini söyleyerek, İl Hıfzıssıhha Kurulunun bu konuyu takip etmesi ve temizlik malzemelerinin temini konusunda destek vermesi gerektiğini belirtti. Sağlıklı bir neslin yetişmesinde Diyanet İşleri Başkanlığının rolüne vurgu yapan Polat; “Toplumda bireylerin doğru, erdemli ve ahlaklı yetişmesi ancak doğru örgütlenmelerle mümkün olabilir. Diyanet’in bağımsızlığı topluma pozitif bir değer katacağı gibi kendi işleyişinin de daha dinamik olmasına sebep olacaktır dedi. Son günlerde yaşanan normal ölümle birlikte covid 19 kaynaklı ölümlerde dahi özel hastanelerin cenazeleri yıkamadığını ve mevzuata aykırı davrandıklarını ifade eden Polat, defin işlemiyle birlikte cenaze yıkama işleminin de Asri Mezarlıkta yapılmasının ciddi sorunlar doğurabileceğini, özel koşullarda yapılması gerek cenaze yıkama işleminin tek bir din görevlisiyle sağlıklı yürütülemeyeceğini belirterek, yetkililerin bahse konu sorunların üzerine gitmesi ve çözmesi gerektiğini belirtti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.