Çiftçilere sera naylonu desteği

Valiliğin destekleri ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Seracılığı Geliştirme ve Çilek Yetiştiriciliğini Yaygınlaştırma Projeleri" tanıtım toplantısı Zorköy’de yapıldı.

Gündem Yayın: 17 Mart 2019 - Pazar - Güncelleme: 17.03.2019 16:10:31
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Valiliğin destekleri ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Seracılığı Geliştirme ve Çilek Yetiştiriciliğini Yaygınlaştırma Projeleri" tanıtım toplantısı Zorköy’de yapıldı. Valiliğin destekleri ile hazırlanan “Seracılığı Geliştirme Projesi” kapsamında İl Özel İdaresi tarafından % 100 hibe desteği ile Zorköy ve çevresinde bulunan köylerde seracılığın geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla toplam 120 çiftçimize ısı muhafazalı sera naylonu dağıtımı yapıldı. Sason’da ise bu yıl 100 çitçiye ikişer dekardan toplam 200 dekarlık yeni çilek üretim alanları oluşturuldu. Programda çiftçilere hitaben bir konuşma yapan Vali Şahin,  “Batman’ın verimli topraklara sahip olduğunu belirterek, çalışmak, üretmek geleceğe güvenle bakmak ve çocuklarımıza daha güzel bir gelecek sunabilmek ana hedefimizdir. Bu yıl Sason ilçemizde çilek yetiştiriciliğine 500 bin lira, Balpınar beldesi ve çevre köylerde seracılığı desteklemek amacı ile 1 milyon lira civarında bütçe ayırdık. Seracılığı destekleyeceğiz, seracılık geliştikçe bu bölgenin bir seracılık merkezi olacağına inanıyorum.  Sizler burada seracılığın gelişmesinde önemli başarılara imza attınız. Sason ilçemizde de çitçilerimiz çilek üretimini marka haline getirdiler ve tüm Türkiye'ye tanıttılar. Sason'da çilek yetiştiriciliğinin yaygınlaşması için de her zaman çiftçilerimizin yanında olacağız" diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.