Ceviz fiyatları düştü

Batman’da yeni mahsul ceviz tezgahtaki yerini alırken, ceviz rekoltesinin yüksek olmasının fiyatları yüzde 50 oranında düşürdü.

Yaşam Yayın: 12 Ocak 2020 - Pazar - Güncelleme: 12.01.2020 14:43:01
Editör -
Okuma Süresi: 44 sn.
Google News

Ceviz satıcısı Rıdvan Savun, geçen yıl yaşanan don sebebiyle bol ürün alınamadığını, ancak bu yıl ceviz hasadının bereketli geçtiğini söyledi. Ceviz fiyatlarının bu yıl üretimin bol olmasından dolayı düştüğünü ifade den Savun; “Geçen yıl cevizin fiyatı 30-35 liraydı. Ceviz fiyatları bu yıl üretimin bol olması yüzünden 10-15 TL’ye düşmüştür. Türkiye’nin çeşitli illerinden getirdiğimiz yeni mahsul cevizin ucuz olduğunu gören vatandaşlar ceviz almadan geçmiyor. Çünkü düzenli ve bilinçli bir şekilde ceviz tüketiminin kolesterolün dengelenmesinden, kalp damar sağlığına, çocukların zeka gelişiminden kemiklerin güçlenmesine kadar birçok faydası olduğu bilinmektedir” diye konuştu

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.