Buzağının yardımına SAHADER yetişti

Batman’ın Kozluk ilçesinde 2 dilli ve ağzı tümörlü olarak dünyaya gelen inek yavrusuna Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemrli’nin talimatı ile Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesinde operasyon yapıldı.

Yaşam Yayın: 17 Eylül 2020 - Perşembe - Güncelleme: 17.09.2020 15:36:47
Editör -
Okuma Süresi: 54 sn.
Google News

Batman’ın Kozluk ilçesinde 2 dilli ve ağzı tümörlü olarak dünyaya gelen inek yavrusuna Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemrli’nin talimatı ile Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesinde operasyon yapıldı. Ancak annesini ememeyen ve günden güne zayıflayan buzağının yardımına SAHADER yetişti. Sahipsiz Hayvanlar Derneği’nin bugüne kadar yapmış olduğu sayısız güzel işlerden haberdar olan buzağı sahibi hemen durumu SAHADER Başkanı Buket Oruç'a bildirdi. Buzağının durumunu  HAYTAP Batman gönüllü üyesi Pembe Güner'le paylaşınca tedavisi ve bakımı için hemen HAYTAP Emekli Hayvanlar Çiftliği’ne gönderme kararı aldılar. Geçtiğimiz gün Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesinde tedavi altına alınan buzağının durumunun ilk geldiği güne oranla çok iyi olduğu ve 1 haftada yaklaşık 5 kilo daha aldığı belirtildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.