‘Bizler demokrasiden ve özgür düşünceden yanayız’

Tüm Bel-Sen Batman Temsilciliği, Bembirsen’in belediyede çalışan emekçilere baskı yapıldığı ve bu yolla çalışanların sendika değiştirmeye zorlandığı iddiası ile ilgili açıklama yaptı.

Gündem Yayın: 15 Nisan 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 15.04.2019 16:58:57
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Tüm Bel-Sen Batman Temsilciliği, Bembirsen’in belediyede çalışan emekçilere baskı yapıldığı ve bu yolla çalışanların sendika değiştirmeye zorlandığı iddiası ile ilgili açıklama yaptı. Tüm Bel-Sen Batman Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi : “Bembirsen tarafından yapılan basın açıklamasında, belediyede çalışan emekçilere baskı yapıldığı ve bu yolla çalışanların sendika değiştirmeye zorlandığı, bunun da Belediye yönetiminin HDP’ye geçmesi ile gerçekleştiği dile getirilerek hem sendikamız hem de Belediye yönetimi hedef haline getirilmeye çalışılmıştır. Öncelikle bilinmesini isteriz ki, bizler kamu emekçilerinin sendikalaşması mücadelesini verenleriz ve emeğimizle kazananlarız. Bu mücadelemizi sırtımızı iktidarlara dayayarak vermedik; bilakis, iktidarlarla mücadele ede ede, bedel ödeye ödeye verdik. Dolayısıyla bugün, Bembirsen diye bir sendika varsa bunun KESK ve bağlı sendikalarının demokratik mücadelesiyle mümkün olduğu unutulmamalıdır. Örgütlenme ve emekçiye ulaşma bütün sendikaların varlık sebepleridir. Bu nedenle sendikamıza dönük üye kazanma faaliyetlerini gayrı meşru diye yaftalamaya çalışmak kabul edilebilir değildir. Biz kayyumun belediye yönetimine el koymasıyla birlikte sendikamızdan hızlı kaçışları kayyumun yarattığı baskı ortamına bağlamaktayız. Nitekim birçok emekçinin işlerine son verildiği bir dönemde, çalışanlar baskıyı çok yoğun bir şekilde hmekteydiler. Biz sendika üyelerimizin sendikalarını değiştirip Bembirsen’e geçtikleri günden bu yana, hem bu arkadaşlarımızı yeniden sendikaya davet etmek temelinde hem de yeni üye kazandırmak temelinde sendikal faaliyetlerimizi yürütmeye devam ettik. Çalışmanın son bir haftada yoğunlaşmasının sebebi yetkili sendikanın belirlenmesi sürecinin sonuna denk gelmesidir. Üstelik bu durum her yıl tekrarlanır. Çünkü bu tarihler toplu görüşme masasına hangi sendikanın oturacağının belirlendiği tarihlerdir. Mazbatayla ya da belediye yönetiminin değişmesiyle bir alakası yoktur. Emekçi arkadaşlarımızın sendikamıza yeniden üye olmaları yönünde yaptığımız davete olumlu yaklaşmalarının, bizce en büyük sebebi ise kayyum döneminin herkesin malumu olan baskıcı atmosferinin seçimler vasıtasıyla ortadan kalkmış olmasıdır. Kayyum dönemine kadar belediyede örgütlü olmayan bu yapının nasıl bir anda yetkili sendika olabilecek kadar hızlı bir şekilde üyelerimizi kendi sendikalarına geçirdikleri konusu, açıklanmaya muhtaç bir şekilde orta yerde duruyorken; emekçi arkadaşlarımızın eski sendikalarına dönmeleri konusunda bu şekil tahrifatlarla bizi hedef haline getirme çabaları manidardır. Değerli Batman halkı ve emekçi arkadaşlarımız bilsin isteriz ki, bizler demokrasiden ve özgür düşünceden yanayız. Herhangi bir arkadaşımıza zorla herhangi bir iş yaptırılmasını insan onuruna aykırı sayarız. Bu vesileyle de, gerçekdışı ithamlara dayanan bu açıklamanın dikkate alınmaması gerektiği yönündeki kanaatimizi siz değerli kamuoyumun dikkatine sunarız.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.