‘Bir hayvanat bahçesi hikayesi’ sahnelendi

Tiyatro Ritüel tarafından sahnelenen, Amerikalı Oyun Yazarı Edward Albee tarafından yazılan ‘Bir Hayvanat Bahçesi Hikayesi’ oyunu Tiyatro Ritüel oyuncuları Uğur Orak ve Ercan Çelik’in başarılı performansıyla sahne aldı.

Yaşam Yayın: 01 Kasım 2018 - Perşembe - Güncelleme: 01.11.2018 15:54:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 Yönetmenliğini İhsan Arat’ın yaptığı oyun, bir Pazar günü New York Central Park’ta kaderin ya da tesadüflerin bir araya getirdiği iki kişinin hikayesini konu aldı. Ailesi ve işine bağlı, toplumun değer yargılarıyla hayatını şekillendiren Peter ve marjinal tavırlar sergileyerek toplum içinde aykırı bir kişilik sergileyen Jerry. İletişimsizliğin doruğa çıktığı çağımızda sevgi, anlama ve anlaşılma çığlıkları atan bir adamın sesine tanıklık eden oyun, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Sahnelenen oyun ile ilgili konuşan Yönetmen Arat, “Oyunun aksiyonu iki kişi üzerinden gelişiyor. Birbirine karşıt bu iki karakter New York’ta bir parktaki bankta karşılaşmasıyla hikaye gelişiyor. Oyunun alt metni olarak ta, günümüzde özellikle modernizme, kapitalizme bir eleştiri ve günümüzün artık, o kentleşme ve kentleşmenin getirdiği o insani ilişkiler üzerine gelişen bir oyun. Nihai amacımız sadece yaşadığımız kentte değil, yakın illeri de dahil ederek her hafta bir oyunla seyirci karşısına çıkmaktır. Sadece oyunlar değil, tiyatroya yönelik  atölye eğitimlerimiz var. Amacımız, sanatsal ve estetik bir zeminde, sahne üzerinde bir paylaşım yaratmaktır. Bu akşamki, sezonun yeni oyunuydu.” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.