Belediye, İş-Kur’dan 500 işçi talep etti

Batman Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, corona virüsyle mücadele çalışmaları kapsamında Belediyenin yürüttüğü temizlik ve dezenfekte çalışmaları, halktan beklentileri konusunda yerel ve ulusal medya mensuplarıyla bir araya gelerek basın toplantısı düzenledi.

Gündem Yayın: 16 Mart 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 16.03.2020 16:25:37
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, corona virüsyle mücadele çalışmaları kapsamında Belediyenin yürüttüğü temizlik ve dezenfekte çalışmaları, halktan beklentileri konusunda yerel ve ulusal medya mensuplarıyla bir araya gelerek basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında konu hakkında bilgi veren Belediye Eş Başkanları  Demir ve Korkmaz; corona virüs ile mücadele kapsamında mevcut şartlarda personel sayısının yetersiz kaldığını, kent genelinde dezenfekte ve hijyenik ortamın oluşturulması için acilen 500 personele ihtiyaç duyulduğunu ve bu personel ihtiyacı için İş Kur İl Müdürlüğü’ne gerekli personel taleplerini ilettiklerini söyledi. Camilerin mikro organizmaların bulaşma ortamının en müsait yerlerden biri olduğunu kaydeden Belediye Eş Başkanları Dr. Demir ve Korkmaz, Batman Belediyesinin yanı sıra halka da büyük görevler düştüğünü ifade ederek; “Tüm apartmanların giriş kısmı, kapı kolları, asansör düğmeleri, kapı şifre tuşlarının apartman görevlilerince temizlenmesi gerekir. Mümkünse taziye evlerinde çay yerine kapalı sular tercih edilmelidir. Bu ortamlarda kısa süre kalınmalıdır. Batman Belediyesi olarak otobüslerin başlangıç ve son duraklarında 24 saat esaslı tutacak kısımları, yatay ve dikey tutacaklar, koltuk dirsekleri personelimizce dezenfekte işleminden geçiyor. Açıkta satılan yiyecekler konusunda da Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz gerekli uyarıları yaptı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz parklardaki oyun yerlerini dezenfekteden geçirdi. Ailelerin çocuklarını dışarı çıkarmamaları sağlık açısından yerinde bir karar olur” dediler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.