Batmanlı yönetmenler izleyiciyle buluştu

Batman Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında “Her Mal Dibistanek” belgesel filmi ile “Hazirîyek Bo Derengmayîne” kısa filmi izleyicilerle buluştu.

Yaşam Yayın: 25 Temmuz 2019 - Perşembe - Güncelleme: 25.07.2019 11:30:51
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Batman Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında “Her Mal Dibistanek” belgesel filmi ile “Hazirîyek Bo Derengmayîne” kısa filmi izleyicilerle buluştu. Batman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikler tüm yoğunluğuyla devam ediyor. Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezi’nde, yönetmenliğini Ardin Diren’in yaptığı “Her mal Dibistanek” belgesel filmi ile yönetmenliğini Aram Dildar’ın yaptığı “Hazirîyek Bo Derengmayîne” kısa filmi izleyicilerin karşısına çıktı. İzleyicilerin ilgiyle izlediği filmler içerdiği mesajlar ile beğeni topladı. 00:54 dakikalık “Her mal Dibistanek” belgesel filminin konusu, Yasaklı bir dil, mühürlenen bir okul, evlerde ana dillerinde eğitim gören çocuklar ve evlerini okula çeviren aileleri konu alıyor. Her Ev Bir Okul, yasaklı bir dili yeniden çalışan insanların öyküsü anlatılıyor. 00:14 dakikalık “Hazirîyek Bo Derengmayîne” kısa filmin konusu ise şöyle: “Selim geçimini taksicilik yaparak sağlamaktadır. Fakat taksisi çok eski ve kullanılmaz haldedir. Hem müşteri bulamaz hem de bulduğu müşteriler taksinin eski ve kirli olmasından dolayı sorun çıkartırlar. Selim babası ile yaşamaktadır, bir gün belirli derece hasta veya yaşlı olan bireylerin evde bakım masraflarının karşılanacağı ve bakan kişinin maaşa bağlanacağını öğrenir. Bir yandan da bu kişilere çok uygun koşullarla araba alma imkânı verileceğini duyar. Ne var ki babası hasta değildir. Bir hastalığı olsa, evde bakıma muhtaç kalsa, Selim hayallerine ulaşabilecektir. Babası hasta olmadığı için bu fırsatları kaçırmak canını çok sıkar. Babasını alır, bir hastalık bulmak üzere hastanenin yolunu tutar. Selim kötü giden hayatını yoluna koymak için bu yolu zorlayacaktır. Tek isteği düzenli bir hayattır.” Kürtçe film gösterimlerinin ardından Ardin Diren’e Şair Berken Bereh, Aram Dildar’a ise Batman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ahmet Oğurlu, Batman’ın simgesi olan petrol pompası maketini hediye etti. Program izleyicilerin yönetmenlere sorduğu soruların cevaplandırılması ile son buldu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.