BATMAN TARIMINDA HEDEFLER BÜYÜK

Geçtiğimiz yıllarda sayılı tarım ürünleriyle anılan Batman ovası artık onlarca tarım ürünleriyle üretime katkı sunacak.

Gündem Yayın: 21 Şubat 2021 - Pazar - Güncelleme: 21.02.2021 12:41:05
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Geçtiğimiz yıllarda sayılı tarım ürünleriyle anılan Batman ovası artık onlarca tarım ürünleriyle üretime katkı sunacak. Önceki yıllarda buğday, arpa, pamuk ve mercimek  üreticiliği yapan Batman yöresindeki çiftçiler fıstık, badem,  çilek, susam, lavanta, sarımsak, kuşkonmaz ve kapya biberi gibi alternatif ürünlerle bölge pazarına hitap edecek. Erzurum, Diyarbakır, Muş, Hatay ile Gaziantep illerinde idarecilik yapan ve ardından Batman'a atanan Tarım İl Müdürü Mehmet Gün, “Batman Ovası artık onlarca ürüne ev sahipliği yapacak. Önceki yıllarda sadece buğday, arpa, mercimek ve pamuk üreticiliği yapan Batman, ilçe ve köylerimizdeki çiftçiler  onlarca alternatif üreticiliği yaparak Batman ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak” dedi.

170 ÇİFTÇİYE 5'ER DEKARLIK FISTIK ÇÖRÜĞÜ

Mart ayı içerisinde 170 çiftçiye 5'er dekarlık fıstık çörüğü ve badem fidanı dağıtacaklarını belirten Gün, ''Son yıllarda Batman ve bölgesinde fıstık alanında çok  önemli yatırımların gerçekleştiğini belirterek, fıstıkçılığın uzun vadeli düşünüldüğünde iyi bir gelir kapısı olduğunu ve fıstıkçılığın yaygınlaşması gerektiğini düşünüyoruz.  Mart ayı içerisinde 170 çiftçimize 5 dekarlık fıstık çörüğü ve badem fidanı dağıtımını yapacağız.  Batman merkez ilçelerinin yanı sıra Oymataş, Zorköy, Segirka ve Balpınar'daki seracılara 1'er dekarlık sera naylonu dağıtacağız'' diye konuştu.

100 BİN KAPYA BİBERİ FİDANI DAĞITILACAK

2021 Yılı tarım projelerine onlarca ürün yetiştiriciliğini gerçekleştireceklerini de belirten Tarım İl Müdürü Mehmet Gün, mutfakların vazgeçilmezi olan kapya biberi üreticiliğini de gerçekleştireceklerini GAP İdaresi ve İl Özel İdaresi’nce 100 bin kapya biberi fidanının Batman ve yöredeki çiftçilere dağıtılacağını belirterek, “Yeni sezonda sarımsak, kırmızı mercimek, susam, lavanta, kuşkonmaz gibi alternatif ürün yetiştiriciliğine başlanacak. Bunun  yanı sıra önümüzdeki süreçte  cennet hurması fidanları da dağıtılacak” ifadelerini kullandı.

“KURAKLIK RİSKİ YOK”

Batman'ın tarım alanları ve çiftçi ve üreticileri için sahada olduklarını belirten Tarım İl Müdürü Mehmet Gün, kurak geçen bir Kış sezonunun yağışsız geçtiğine dikkat çekerek, son günlerde yağan yağışın ekili alanlara canlılık verdiğini de belirtti. Gün, sözlerini şöyle tamamladı : “Tarım alanında kuraklık riskini araştırmak için Batman ve ilçelerimizde sahada aldığımız raporlar neticesinde kuraklığın olmadığını, tarımsal bitkilerin kök kısmında nemin olduğu ve kuraklık riskinin olmadığı tespit edildi.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.