Batman’dan 18 milyar 747 bin dolarlık ihracat

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) 8. Ekonomi Değerlendirme toplantısı Batman'da yapıldı.

Gündem Yayın: 22 Eylül 2019 - Pazar - Güncelleme: 22.09.2019 13:34:33
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) 8. Ekonomi Değerlendirme toplantısı Batman'da yapıldı. ASKON  Batman  Şube Başkanı Selman Nasıroğlu ve yönetim kurulu tarafından organize edilen toplantı Türkiye Petrolleri Kristal Park’ta yapılan kahvaltılı toplantıya Vali Hulusi Şahin, ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, yönetim kurulu ve şube başkanları ile Batman'daki STK ile kurum amirlerinin katılımıyla gerçekleşti. Batman'daki sanayi ve üretim hakkında bilgi veren Şube Başkanı Selman Nasıroğlı, Batman 90'lı yıllara kadar hızlı bir gelişimin yaşandığı, şu anda Batman Organize Sanayi Bölgesinde irili-ufaklı 97 sanayicinin bulunduğunu, burada 4700 kişinin istihdam edildiğini, 227 tekstil firmasında da 20 bine yakın kişinin istihdam edildiğini belirtti.

“ÜRETİMDEN BAŞKA ŞANSIMIZ YOK”

Batman'ın sanayiden doğan bir şehir olduğunu belirten Vali Hulusi Şahin, 50 yıl önce Batman'ın 10 haneli bir köy olduğuna dikkat çekerek, “Bugün nüfusu 450 bin olan bir şehir haline gelen Batman'da TP ve TÜPRAŞ rolüyle şehir büyüdü. Tohumunu sanayiden alan Batman bir çok Anadolu Aslanı yarattı. Bizim elimizde altın rezervlerimiz yok. Üretimden başka şansımız yok. Batman ülke genelinde sanayide daima önemli bir yer almıştır. Ekonomik sıkıntılara rağmen Batmanlı işadamları her dönemde olduğu gibi çalışkan ve girişkenlikleriyle sanayi ve üretimde önemli görev almışlardır” dedi.

“BEREKETLİ TOPRAKLARDAYIZ”

8. Aylık değerlendirme toplantısını Batman'da gerçekleştiren ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, ASKON'un sadece İstanbul ve Ankara'daki şubelerden ibaret olmadığını, her ay farklı illerde sanayicilerle farklı illerde buluştuklarını söyledi. Farklı bölgelere gidip çalışmaları yerinde gördüklerini belirten Aydın, sanayi ve istihdama katkı sunan üyeleriyle gurur duyduklarını söyledi. Aydın, “Dicle ve Garzan çayı bu coğrafyaya bereket ve zenginlik  kazandırmıştır. Dış ticaret konusunda Batman'ın katkısı her zaman ekonomiye katkı sunmuştur. Batman; Almanya, Azerbaycan ve Arap ülkeleri ile komşu ülkelere son 8 ayda 18 milyar 747 bin dolar ihracat sağlamıştır. Batman'ın ürünlerine birçok ülkede rastlamak mümkün dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.