Batman’da üretiyor, Türkiye’ye satıyor

Batman'da günde 200'ün üzerinde bisiklet üretip Türkiye'ye satışını gerçekleştiren Doğan Doyar, kendisine verilecek destekle ürettiği bisikletleri yurtdışına ihraç etmek istediğini söyledi.

Gündem Yayın: 19 Haziran 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 19.06.2019 13:44:39
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman'da günde 200'ün üzerinde bisiklet üretip Türkiye'ye satışını gerçekleştiren Doğan Doyar, kendisine verilecek destekle ürettiği bisikletleri yurtdışına ihraç etmek istediğini söyledi. Doyar, bölgede bisiklet üretimi eksikliğini gördüğü için yıllarca işçi olarak çalıştığı kurumdan ayrılarak kendi imkânlarıyla bisiklet sektörüne girmeye ve üretim atölyesi kurmaya karar verdiğini belirtti. Kısıtlı imkânlarla üretimini yaptığı bisikletlerin satışından başarılı sonuçlar elde ettiğini aktaran Doyar, daha sonra kurduğu üretim atölyesinde 15 kişiyi istihdam ederek ürettiği bisikletleri bölgede piyasaya sunduğunu kaydetti.

“AMACIMIZ SADECE PARA KAZANMAK DEĞİL”

Batman'da bisiklet üretimi sayesinde bölgede maliyetlerde yüzde 30 oranında bir düşüş yaşandığını söyleyen Doyar, "Türkiye'nin çoğu iline üretimini yaptığımız bisikletlerin satışını yapıyoruz. Yurt dışına gönderme imkânımız da var, ama maddi imkânsızlıklar nedeniyle bu işte biraz zayıf kalıyoruz. Sanayi bölgesinde bize bir yer tahsis edilirse ve şayet devletten de biraz destek alabilirsek, Allah nasip ederse 100'den fazla insanla bu işi yapmaya çalışacağız. Sadece bisiklet değil, daha değişik ürünler de yapabiliyoruz. Yaklaşık 230 tane bisiklet üretimini yapıyoruz. Bu üretiminin yüzde 100'ünü kendimiz yapıyoruz. İmkânımız olsa günde 800-900 üretim yapma şansımız var. Bu şekilde olursa Batman’da markalaşacak. Amacımız, sadece para kazanmak değil. Sanayi anlamında Batman'ın da var olduğunu ispatlamak istiyoruz. İstanbul'a mal gönderdiğimiz zaman oradaki adamlar 'Bunlar, Batman'da mı üretiliyor?' deyip şaşırıyorlar. Bu da bizi mutlu ediyor" ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.