Barajlarda su seviyesi düştü

Kurak geçen bir sezonun ardından Veysel Eroğlu Hasankeyf Ilısu barajından Silvan'a uzanan Batman barajına kadar alandaki su seviyesi büyük ölçüde düştü.

Gündem Yayın: 27 Haziran 2021 - Pazar - Güncelleme: 27.06.2021 14:14:30
Editör -
Okuma Süresi: 47 sn.
Google News

SU SEVİYESİNDE 30 METRE DÜŞÜŞ

Ülke genelinde yaşanan kuraklığın yanı sıra Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Batman'da yaşanan kuraklık barajlardaki su seviyesi 30 metre civarında düşüşe neden oldu. Gövdesi Dargeçit'te bulunan Veysel Eroğlu Hasankeyf Barajında enerji üretimi ve sulamadan dolayı suyun 30 metre oranında düştüğü gözlendi. Kuraklığın etkili olduğu bölgemde önceki yıl suyun tutulmasıyla geçen yıl Kantar köprüsü etrafında büyük alanlar suyla kaplanırken, bu yıl bir çok alan yeniden gün yüzüne çıktı. Daha önce su tutulması ve enerji üretimi öncesi Hasankeyf'ten Batman'a kadar uzanan yerleşim alanı ile sera alanları tamamen sular altında kalmıştı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.