Bakanı Selçuk, eğitimcilerle buluştu

Yaşam Yayın: 03 Kasım 2019 - Pazar - Güncelleme: 03.11.2019 17:18:22
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

İlk ziyaretini Batman Valiliği’ne yapan Bakan Selçuk, Batman'da eğitimle alakalı meselelerin değerlendirilmesi için istişarelerde bulunmak ve bazı çalışmalar yapmak için Batman’a geldiklerini söyledi. Bakan Selçuk'u havalimanında, Vali Hulusi Şahin, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, kamu kurum yöneticileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar karışladı. Daha sonra Valiliğe geçen Bakan Selçuk, Vali Şahin’den Batman’da yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi aldı. Bakan Selçuk, Batman'daki eğitim ihtiyaçlarının yerinden gözden geçirilmesi, yetkililerle görüşülerek konuların ele alınmasının kaçınılmaz bir ihtiyaç olduğunu belirterek, “Burada eğitime olan talebin çok yüksek olması, eğitim standartları açısından çok hızlı bir mesafe alınması bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Bütün il ziyaretlerimizde olduğu gibi burada da bazı iş adamlarımızla, hayırseverlerimizle, sivil toplum kuruluşların temsilcileriyle bazı değerlendirmeler yapacağız"  dedi. Bakan Selçuk daha sonra Valilik toplantı salonunda, Vali Hulusi Şahin, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, ilçe Kaymakamları, İl Milli Eğitim Müdürü, İl Milli Eğitim şube Müdürleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile ‘İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı’na katıldı.

EĞİTİME KATKI SAĞLAYANLARA PLAKET

Valilik ziyaretinin ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen "Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları" programına katılan Bakan Selçuk, Batman’da görev yapan öğretmenlere mesleki tecrübelerini anlattı ve eğitim planlamalarına ilişkin paylaşımlarda bulundu. Eğitim buluşmaları programa Vali Hulusi Şahin, Eşi Ebru Şahin ve Batman’da görev yapan çok sayıda öğretmen katıldı. Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, daha sonra Valilik tarafından Türkiye Petrolleri Kristal Park Sosyal Tesislerinde düzenlenen, hayırseverler, iş insanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

Bakan Selçuk, Batman’da eğitime yaptıkları katkılardan dolayı hayırsever iş insanlarına teşekkür plaket verdi.

PARTİLİLER İLE TOKALAŞTI

Programın ardından AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Selçuk, burada AK Parti İl Başkanı Akif Gür ve partililerle görüştü. Çok sayıda partili tarafından  çiçeklerle karşılanan Selçuk, teker teker teşkilat mensupları ile tokalaştı. İl Başkanı Gür’den çalışmaları hakkında bilgiler alan Bakan Selçuk, daha sonra teşkilat mensupları ile bir araya geldi. Bakan Selçuk, İl Başkanı Akif Gür’ün 2023 Eğitim vizyonu kapsamında yapılacak bazı uygulamalarda Batman’ın pilot iller arasına alınması ile meslek liselerinin eğitim kalitesinin arttırılarak özellikle OSB’ye kalifiye eleman yetiştirmesine ön ayak olması önerisine ve Milletvekili Ziver Özdemir’in Batman Lisesi adıyla hizmete konulan ve 2013 yılında  Turgut Özal Anadolu Lisesi adı verilen okulun isminin değiştirilerek tekrar Batman Lisesi olması talebine de olumlu baktı. Bakan Selçuk Batman'da inşaatı devam eden okulların ödeneğinin devam ettirilmesine de yeşil ışık yaktı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.