‘AMATEM KURULMALI’

Batman’da en büyük sorunlardan birinin uyuşturucu olduğunu belirten HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, uyuşturucuyla mücadele için Batman'a acilen Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi’nin kurulması gerektiğini söyledi.

Gündem Yayın: 22 Aralık 2018 - Cumartesi - Güncelleme: 22.12.2018 22:46:36
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, beraberindeki heyetle birlikte Batman İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Osman Sünger’i ziyaret etti. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Durmaz, Batman’da son yıllarda uyuşturucu madde kullananların sayısının artığına dikkat çekerek, uyuşturucuyla mücadele için Batman'a acilen Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezinin (AMATEM) kurulması gerektiğini söyledi.

“EN ÖNEMLİ SORUN UYUŞTURUCU”

Durmaz, “HÜDA PAR olarak Batman’ın yerel sorunlarıyla ilgili çalışmalarımıza devam ediyoruz. Özellikle son zamanlarda yaptığımız çalışmalar neticesinde ortaya çıkan sorun, uyuşturucu kullanma sorunudur. Bu manada bizler de çalışmalarımızı, ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Özellikle Batman’da uyuşturucu bağımlılarına yönelik tedavi merkezlerinin çalışmalarını yetkililerden öğrenmek adına İl Sağlık Müdürü'nü ziyaret ettik. Sağlık Müdürü'nden yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldık. Uyuşturucu bağımlılarının tedavilerine yönelik neler yapıldığına dair bilgiler aldık. Batman’da AMATEM yok; ama tedavi merkezleri var. Özellikle Bölge Devlet Hastanesinde poliklinik var. Bu konuda hizmetler veriliyor. Aileler çocuklarını oraya yönlendirebilirler. İlk etapta ayakta tedaviler yapılıyor, sonrasında gerekli görüldüğü takdirde Batman’a en yakın AMATEM merkezine gönderiliyorlar” ifadelerini kullandı.

“AMACIMIZ TOPLUMUN HUZURA ERMESİDİR”

Durmaz, konuşmasının sonunda şunları söyledi: “Bu konuda Sağlık Bakanlığı’nın Batman’a pozitif ayrımcılık yapması gerekir. AMATEM’in kurulması için bir girişimde bulunması lazım. Bizler de bu noktada bu işlerin takibini yapmaya devam edeceğiz. Sadece uyuşturucu bağımlılarına yönelik değil, biz parti olarak tüm kötü alışkanlıklarla mücadeleyi bir misyon haline getirmişiz. Bizim amacımız toplumun huzura ermesidir. Toplum arasında yaygınlaşan ahlaki yozlaşmanın, kötü alışkanlıkların ortadan kalkması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Çünkü hayırlı ve topluma faydalı nesillerin yetişmesi noktasında hepimize büyük görevler düşüyor. Aileler bu konuda çok ciddi bir şekilde bilinçlendirilmelidir. Siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, kurumlar ve toplumlar hayırlı bir neslin yetişebilmesi için üzerlerine düşeni yapmak zorundadırlar.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.