‘800 Bin nüfuslu kente proje üretiyoruz’

Yaşam Yayın: 14 Temmuz 2020 - Salı - Güncelleme: 14.07.2020 17:06:10
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Batman Valisi Hulusi Şahin, Belediye birim müdürleri, Batman'daki yerel basın mensupları ve ajans temsilcileriyle bir araya geldi. Vali ve Batman Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin göreve geldiği 3,5 ayın durum değerlendirmesi, gündemdeki konuları ve  geleceğe dair projelerini paylaştı. Vali Şahin, “Eğer bir yere yatırım yapmak isterseniz çok iyi planlama ve hesaplamalar yapmanız gerekli” dedi.  Çalışmaları hakkında bilgi veren Vali Şahin, ''Hedefimiz çocuklarımızı borçtan uzak tutmaktır'' dedi. Batman Belediyesi Başkan Vekili olarak hizmet ettiğini belirten Vali Şahin, Birim amirleri ile yeni göreve verilen müdürlerin bulundukları kurum görevinin yanı sıra ek hizmet için çalıştıklarını belirterek, “Belediyenin kötü bir halde olduğu tahminlerimiz vardı ama bu durumun içine girdiğimizde durumun daha kötü olduğunu fark ettik” dedi.

“KENTİ BİR YÜZÜK GİBİ SÜSLEYECEĞİZ”

Kentin gelişimi ve geleceğin şehrini inşa etmek için kolları sıvadıklarını belirten Vali Şahin, ''Hedefimiz 2030 ve 2040 yıllarında 800 bin nüfuslu bir kentin mimarisini hazırlamaktır'' dedi.  Batman'ın sadece bir yerine değil, dört bir yanına açacağımız bulvar ve ana caddelerle kenti bir yüzük gibi süsleyeceğiz, şu an çalışmalarımızın yoğunluğu Korik ve Çamlıtepe’deki  alanlardır. Bir süre önce göreve geldiğimizde kaçak yapılara göz yumduğumuz gibi bir algı oluşturuldu. Oysa en çok karşı olduğumuz konulardan biri de kaçak yapılardır. Kaçak olarak inşa edilen bir çok yapının giriş ve çıkışını dahi kapattık. Yıkım için henüz ihaleyi gerçekleştiremedik, bunun çalışmaları sürmektedir. Asla kaçağa göz yummayacağımız gibi imara uygun bir şekilde bina yapmak isteyenlere de en hızlı şekilde yardımcı olmaktayız. Bizim dönemimizde bina değil, kaçak bir beton dahi dökülmemiştir” diye konuştu.

“İKİNCİ MİLLET BAHÇESİ CUMHURBAŞKANIMIZIN HEDİYESİ”

Kentin gelişimi ve gündemini değerlendiren Vali Şahin, bir çok bulvar ve caddeyi yeniden dizayn edeceklerini, bunlardan birini Batman Barajından gelen DSİ'nin sulama kanalındaki  şehir merkezinden geçen 7 kilometrelik alanda yürüyüş parkurları ve peyzaj çalışmalarının yapılacağını, öte yandan Esentepe'de inşa edilecek külliyenin bitişiğindeki 110 dönümlük arazide ikinci Millet Bahçesinin yapılacağını söyledi. Vali Şahin, hiçbir kente ikinci Millet Bahçesinin yapılmadığı, kendi taleplerini kırmayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a minnet borçlu olduklarını ve ikinci Millet Bahçesinin sayın Erdoğan'ın Batman'a hediyesi olduğunun da altını çizdi. Öte yandan Batman'daki muhtarlara 40 metrekarelik muhtar  evlerinin de yapılacağını duyuran Vali Şahin; “Bu güne kadar Batman'da açık oto pazarını da kazandırdıklarını Batmanlıların artık Pazar günü Otogar bitişiğindeki Nevroz alanında araçlarını alıp satabileceği müjdesini de verdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.