77 Bin 300 dekar alan tarım arazisi suya kavuştu

Tarım ve Orman Bakanlığı, DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Batman ve Diyarbakır’a yaptığı yatırımlarla bereketli topraklarını su ile buluşturuyor.

Yaşam Yayın: 30 Kasım 2021 - Salı - Güncelleme: 30.11.2021 11:14:04
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Son dönemlerde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesin de önemli rol oynamakta. Diyarbakır -Batman il ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesin de önemli rol oynuyor.

Batman Sağ Sahil Sulaması 2.Kısım Projesi kapsamında 77 bin 300 dekar alanda çalışmaların tamamlandığını açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, "Projenin tamamının bitirilmesiyle 118 bin dekar tarım alanının sulanacağını bölgenin tarımsal üretim ve ekonomisine büyük katkı sağlanacağını söyledi. Yıldız, “Proje Diyarbakır-Batman il ve ilçe sınırları içerisinde bulunmakta. Batman Barajı rezervuarından alınan suyu 141 kilometre ana kanal cazibesiyle ve 336 kilometre borulu şebeke yapımı ile tarım arazilerine kavuşturmakta. Proje kapsamında ana kanal üzerindeki eksik imalatlar tamamlanıp, 280 kilometre borulu şebeke döşenmiş üzerindeki sanat yapıları yapılmış 77 bin 300 dekar alan sulamaya açıldı. Ayrıca imalat çalışmalarına devam edilmektedir” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.