467. Kez bir araya geldiler

Batman’daki kayıp yakınları, yakınlarının akıbetini sormak amacıyla İHD Batman Şubesi öncülüğünde 467. kez bir araya geldi.

Gündem Yayın: 10 Kasım 2019 - Pazar - Güncelleme: 10.11.2019 11:58:26
Editör -
Okuma Süresi: 51 sn.
Google News

Batman’daki kayıp yakınları, yakınlarının akıbetini sormak amacıyla İHD Batman Şubesi öncülüğünde 467. kez bir araya geldi. “Kayıplar bulunsun failler yargılansın” yazılı pankartın yanı sıra kayıpların fotoğraflarının taşındığı eylemde açıklamayı İHD Batman Şube yöneticilerinden Mehmet Zeki Tangüner okudu. Tangüner, Mardin’in Midyat ilçesine bağlı Doğançay köyünde Kasım 1994 tarihinde evine düzenlenen baskın sonucu gözaltına alınan Nihat Aydoğan’ın kaybedilme öyküsünü anlattı. Tangüner, “Gözaltında kaybetme, uluslararası hukukta insanlığa karşı işlenmiş suç olarak tanımlanır. Uluslararası hukuka göre herkesin gözaltında kaybedilmeden korunması ve bu suçun etkili bir biçimde cezalandırılması devletlerin yükümlülüğüdür. Bizler; hak savunucuları olarak devletin bu yükümlülüğünü bir an önce yerine getirmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.