20 YILLIK HUSUMET SONA ERDİ

1998 Yılında meydana gelen bir olay nedeniyle Tanrıseven, Güçin ve İzgi aileleri arasında yaşanan husumet kanaat önderlerinin araya girmesiyle barışla sonuçlandı.

Yaşam Yayın: 29 Nisan 2018 - Pazar - Güncelleme: 29.04.2018 10:24:59
Editör -
Okuma Süresi: 55 sn.
Google News

 Şeyh Selman Bağdu, Hüseyin Geylani ve  A. Rahman Aydiş’in yoğun çabaları sonucunda husumet davası sulh ile sağlandı. Cumartesi günü Örmegöze köyünde bulunan Bağdu türbesinde binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen barış töreni büyük bir memnuniyetle karşılandı. Kani Reva’da Şeyh Halit Türbesinde verilen barış yemeğine çok sayıda vatandaş katıldı. Şeyh Selman Bağdu yaptığı konuşmada, “20 yıl önce oluşan bir kaza sonucu aralarına husumet giren iki değerli ailemizle yaklaşık 3-4 aydır yaptığımız görüşmeler sonucunda barışı sağlamış bulunmaktayız. Bölgemiz insanlarının arasında husumetin oluşmaması ve bu coğrafyada hepimizin kardeşçe yaşaması gerekliliğine inanıyoruz. Barış konusunda anlayış gösteren iki aileye de burada teşekkür ediyoruz” dedi. Barış yemeği, Şeyh Selman’ın duası ve tarafların el sıkışması ile sona erdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.