10 Yıllık emek bir kıvılcımla heba oldu

Batman’ın Gercüş ilçesinde elektrik tellerinden sıçrayan kıvılcım Müslüm Mutlu ve İbrahim Oğuz'a ait 10 yıllık üzüm, badem ve palamuttan oluşan bağ ve bahçenin yanmasına sebep oldu.

Yaşam Yayın: 27 Temmuz 2019 - Cumartesi - Güncelleme: 27.07.2019 17:02:47
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

10 Yıllık emek bir kıvılcımla heba oldu

"YANGIN İKİSAAT SÜRDÜ"

Yangın, Gercüş ilçesine bağlı Kocak (Kerkıne) köyünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bağ ve bahçeden geçen elektrik tellerinin birbirine değmesi sonucu oluşan kıvılcım, bağda yangına sebep oldu. Bağda dumanların yükseldiğini gören bağ sahiplerinin ihbarı üzerine yangın yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Bu sırada yangına müdahalede bulunan köylüler, bir yandan da yangının diğer bağ ve bahçelere sıçramasının önüne geçmeye çalıştı. Yaklaşık 2 saat süren yangın, daha sonra itfaiye ekipleri ile köylülerin çabası sonucu kontrol altına alındı. Yangın nedeniyle büyük bir alanda hasar oluştu. Bağ sahiplerinden Müslüm Mutlu, yangında yaklaşık 10 dönüm üzüm, badem ve palamuttan oluşan alanın zarar gördüğünü söyledi.

“ZARARIMIZ ÇOK BÜYÜK"

Büyük bir mağduriyet yaşadığını, 10 yıllık emeğinin heba olmasından dolayı DEDAŞ’ı dava edeceğini belirten Mutlu, “Elektrik tellerinden düşen kıvılcım nedeniyle üzüm, badem ve palamuttan oluşan bağ ve bahçemizde yangın çıktı. Yangını köylüler ve itfaiye ekipleri söndürdü. Yaklaşık 25 dönüm yandı. 10 yıllık emeğimiz heba oldu. Zararımız çok büyük.  Bu yangın DEDAŞ’ın dikkatsizliğinden oluştu. DEDAŞ herhangi bir önlem almamış. Mağduriyetimize sebep olan DEDAŞ’ı mahkemeye vereceğiz” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.