1. Batman Turizmi İşbirliği Çalıştayı yapıldı

Turizm işletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu tarafından düzenlenen “1. Batman Turizmi İşbirliği Çalıştayı” Üniversite - Sektör Buluşması etkinliği Hasankeyf Uygulama Oteli’nde gerçekleştirildi.

Gündem Yayın: 14 Ocak 2020 - Salı - Güncelleme: 14.01.2020 16:00:04
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Turizm işletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu tarafından düzenlenen “1. Batman Turizmi İşbirliği Çalıştayı” Üniversite - Sektör Buluşması etkinliği Hasankeyf Uygulama Oteli’nde gerçekleştirildi.  Etkinliğe Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş, Vali Yardımcısı ve Hasankeyf Kaymakamı Haluk Koç, Gercüş Kaymakamı Mevlüt Şekerci, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdülvahap Kusen, Gercüş Belediye Başkanı Gündüz Aydın, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı, Batso Başkanı Abdulkadir Demir, THY Satış Müdürü Melih Torlak, Sektör Temsilcileri, Üniversitemiz akademisyenler katıldı. İlk konuşmayı yapan Çalıştayın Düzenleme Kurulu Başkanı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Onur Gülbahar konuşması’nda Üniversitenin sektörle işbirliği çalışmaları kapsamında bu çalıştay ile çalışmalardan ilkini düzenlediklerini, bu toplantıdaki amaçlarının Batman turizmi ile ilgili durum tespitinde bulunmak, turizm yüksekokulu olarak sektör temsilcileri ile tanışmak, sorunlarını raporlaştırmak ve ilgililere ulaştırmak olduğunu belirterek, çalıştıya katılımlarından dolayı tüm katılımcılara teşekkür etti.

“AMACIMIZ TURİZM AÇISINDAN KATKI SUNMAK”

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş, konuşmasında şunları kaydetti: “Üniversitemizdeki fakültelerin ve yüksekokulların yöneticilerine kendi alanları ile ilgili Batman’a katkıda bulunmak üzere çeşitli görevler verdim. Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu’na da Batman’ın turizminin geliştirebilmesi için neler yapılabilir bu konuda çalışmalarını söyledim ve şuanda bu sebeple bu çalıştayı düzenlediler. Bu sebeple sizleri çalıştaya davet etti ve siz sektör temsilcilerinin sorunlarını, önerilerini raporlaştırıp ilgili mercilere iletecekler. Biz burada akademisyeniz, raporumuzu yazacağız, her bir çalıştayın sonucunu raporlaştıracağız. Bunu turizm bakanlığından başlayarak, gerekli mercilere arz edeceğiz. Amacımız içinde bulunduğumuz şehre turizm açısından katkıda bulunmak, şehrimizin daha müreffeh, daha tanınmış ve turizm pastasından daha fazla pay almasını sağlamaktır. Bizim temel gayeminiz budur. Aslında Üniversitemizin tüm fakülte ve yüksekokullarının şehrimize katkı noktasında öğretimden sonraki hedefi şehrin gelişmesine büyümesine katkıda bulunmaktır.”

“BİLİM, KENDİ ALANINDA DURMUYOR”

Rektör Durmuş’un konuşmasında sonra konuşması yapan Vali Yardımcısı ve Hasankeyf Kaymakamı Haluk Koç konuşmasında şunları kaydetti: “Bilim, kendi alanında durmuyor ve sürekli ilerliyor.  Bilimsel çalışma ile sektörün bir biri ile iletişim şuanda modern dünyanın elindeki en önemli değerdir. Bunu şuanda en iyi kullanan memleketler kendi özel sektörü ile bilim adamlarının iletişimlerini iyi sağlayanlardır. Açıklarını net görerek daha iyi planlamalar yapabiliyorlar. Bizim en önemli eksikliğimiz planlama eksiliğimizdir. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün kendi alanında yaptığı güzel bir çalışma vardı. Kültür ve turizm alanında ne yapılabilir noktasında güzel bir planları var ve planın güncellenmesi devam ediyor.  Turizm potansiyelimizin en önemli ayağı Hasankeyf’tir. Hasankeyf’in bir marka olarak değerlendirilmesi ve sunumu. Belli başlı konuları kendi mecralarının dışında değerlendirirseniz bundan sonuç almanız mümkün olmaz. Konuyu sizin yönetmeniz lazım. Özellikle turizm alanında İngiltere’in Stonetech’i en eski ibadet yeriydi, Göbekli Tepe bulunmadan önce. Göbekli Tepe bulunduktan ve değerlendirildikten sonra popüler oldu. Bunların hiçbiri kendiliğinden olan süreçler değildir. Bunu marka haline getirmeniz ve yönetmeniz gerekir. Marka yönetmek başlı başına bir iştir. Markayı yönetmek bizim işimiz değildir. Bu işin profesyonelleri var. Biz sadece profesyonellere bu işi verenler olabiliriz. Bizimde burada turizmde markalarımız var. En baş markamız Hasankeyf, sonrasında bununla bütünleşebilecek, Malabadi Köprüsü, manastırlarımız ve buna benzer değerlerimiz var. Bunu satışa yönlendirmemiz icap eder. Bunu profesyonelce yapabildiğiniz sürece karşılığını alırsınız. Benim özellikle çalıştayımızın sonuç bildirgesinde bulunmasını istediğim hususlardan bir tanesi,  profesyonel bir şirket eliyle markalaşma sürecinin yönetilmesidir.” Açılış konuşmalarının ardından çalıştaya geçildi. Verimli bir süreç halinde işleyen çalıştayın sonunda Rektör Durmuş, çalıştaya katılanlara Üniversite plaketi ve ayyıldızlı rozet takdimi ile çalıştay sona erdi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.