1 MAYIS KUTLANDI

Batman’daki 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı kutlanı. HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen iktidar ve muhalefet partilerine çağrıda bulundu.

Gündem Yayın: 01 Mayıs 2018 - Salı - Güncelleme: 01.05.2018 13:31:41
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 Bilgen: “Diyoruz ki bize bir adım gelme cesareti gösterene biz üç adım gelmeye varız. Ama bizi yok sayanı yok saymaya da varız” dedi.Batman’da 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı 16 Mayıs Şehir Stadyumu yanında Kürtçe ve Türkçe halaylar eşliğinde kutlandı. Emekçi Bayramına HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, HDP Batman Milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Saadet Becerekli, M. Ali Aslan ve çok sayıda işçi katıldı.Burada bir konuşma yapan HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, bu ülke 10 yıllardır herkesin ağır bedeller ödemeye mahkum olduğu, mahkum edildiği,  yönetenlerin, bizi bölerek, kamplaştırarak, dışlayarak, ötekileştirerek yönetmeyi tercih ettiği bir ülke olduğunu, bu kamplaştırma, ayrıştırma, bir birine düşürme siyasetinin artık son aşamasına geldiğini söyledi.  

“SEÇİME DOĞRU GİDİYORUZ”

Konuşmasının devamında Bilgen şunları söyledi: “İçinde bulunduğumuz süreç, içinde bulunduğumuz dönem, bunu tümüyle temelli bitirmenin bir fırsatını önümüze koyuyor. Ülkeyi yönetenler OHAL koşulları olmadan yönetemeyeceklerini OHAL olmadan yönetemedikleri gibi aldıkları baskın seçim kararıyla tescillemiş oldular. Miting yasaklamanın, toplantı yürüyüş yasaklamanın, gazete kapatmanın, gazeteciyi tutuklamanın, keyfiliğini kullanmak bile iktidar ömrünü uzatmaya yetmiyor ve yetmeyecek. Bu koşullar altında yapılacak bir seçime doğru gidiyoruz. Biz biliyoruz ki her şey seçimden ibaret değil. Biz şunu hep söyledik. İstediğiniz kadar yasak getirin. İstediğiniz kadar tutuklayın böylece engelleyebileceğinizi, bitirebileceğinizi sanın. Bu halk yaşadığı acılardan intikam duygusu çıkartmıyor. Ama unutmuyor. Unutmadığı gibi affetmiyor. Hafızası silinmiyor. Yaşadığı acılar ona bir nefret duygusu çıkartmıyor. Ama acısının hesabını sorma konusunda da cesaret ve kararlılık ortaya çıkartıyor.”

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.