FAKİRE BİR TOKAT DAHA

Peş peşe gelen büyük zamların ardından özellikle fakir kesimi için hayal olan kırmızı etin ardından, orta gelirlinin sofralarından eksik etmediği beyaz ete de ardı ardına zamlar geldi.

Yaşam Yayın: 27 Mart 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 27.03.2024 15:10:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

TAVUK ETİ ZAMLANDI

Ramazan öncesi başlayan beyaz et fiyatlarındaki artış devam ediyor. Kırmızı ete gelen zamların ardından kilosu 500 TL'yi aşarken, fakir vatandaşın tek umudu olan beyaz et bir kez daha zamlandı. Ramazan ayı öncesinde 70 TL’den satılan tavuk, gelen son zamların ardından 115 TL'ye yükseldi. Ramazan ayı ile birlikte iğneden ipliğe tüm ürünler zamlanırken vatandaşları zorlayan zam beyaz ete geldi. Ramazan ayı öncesi kilosu 350 TL olan kırmızı etin fiyatı 500 TL’yi aşarken tavuk eti fiyatı ise son bir ayda yaklaşık yüzde 50 oranında artarak 70TL’den 115 TL’ye yükseldi. Kırmızı etin artık hayal olduğunu belirten vatandaşlar, artan zamlardan sonra beyaz eti de almaktan zorlandıklarını belirttiler. Vatandaşlar, ''Kırmızı et aldı başını gidiyor. Eskiden haftada bir de olsa kırmızı et sofralarımızı süslüyordu. Ancak son zamların ardından kırmızı eti ayda, yılda bir yiyebiliyoruz. Tek umudumuz tavuk oldu. Ancak son zamlar onu da almamızı zorlaştırıyor'' diye konuştular.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.