Benzin zammından kaçan LPG'ye yöneldi

Akaryakıt fiyatlarındaki ÖTV zammı ile birlikte benzin ve motorinin litre fiyatlarında yaşanan değişiklik sonrası araç sahipleri çareyi LPG sistemi taktırmakta buldu.

Gündem Yayın: 24 Temmuz 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 24.07.2023 14:10:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Akaryakıt fiyatlarındaki ÖTV zammı ile birlikte benzin ve motorinin litre fiyatlarında yaşanan değişiklik sonrası araç sahipleri çareyi LPG sistemi taktırmakta buldu. Benzine göre yüzde 50 tasarruf sağlayan LPG sistemi şoförler tarafından çokça tercih edilmeye başlandı. Maliyeti 10 bin lira ile 40 bin lira arasında değişen bu sistemin bağlanması ise işletmeciler tarafından randevuya bağlandı.  Vatandaşların artan bir LPG dönüşümüne girdiğini belirten işletme sahibi Eyüp Çelik, “Şu anda randevulu sisteme geçmiş bulunmaktayız. Artan benzin fiyatlarıyla yoğun bir LPG dönüşümüyle karşı karşıya bulunduk. İşlerimiz neredeyse yüzde 70, yüzde 100 artmış bulunmakta. Vatandaşın talebi doğrultusunda yetişmeye çalışıyoruz. 10 yıl önce takılmış LPG montajlarının da dâhil LPG bakımlarında LPG tankının değiştirilmesi yıldan yıla ya da 10 bin kilometrede bir filtrelerinin değiştirilmesi, gaz kaçaklarının ve sızdırmazlıklarının kontrol edilmesi, antifriz, su eksikliğinin kontrolünün yapılması lazım. 6 ay ile bir yılda bir, müşteri hangisini önce tamamlarsa kontrole gelmesi gerekir” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.