YENİ UYGULAMAYA TEPKİ

YENİ UYGULAMAYA TEPKİ

Yaşam Yayın: 13 Ağustos 2024 - Salı - Güncelleme: 13.08.2024 17:31:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yürürlülüğe girecek olan yeni uygulamalara tepki gösterdi. Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yürürlülüğe girecek olan enflasyon muhasebesi, kredi kartı taksitlerinin azaltılması, kaldırılması ve kişinin kendi kredi kartıyla alışveriş yapmaması halinde fatura, malı alana değil kart sahibine kesileceği, neticesinde ceza verileceğine dair uygulamalara geçilmesinin esnafı ve piyasayı olumsuz etkileyeceğini söyledi.

''HER GÜN YENİ UYGULAMALAR''

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Çiftçi, “Bir yandan enflasyon muhasebesi, bir yandan kredi kartları taksitlerinin azaltılması, kaldırılması ve vatandaşların başkasının kredi kartıyla kendi ödemesini yapamaması gibi uygulamalar genel olarak piyasayı olumsuz etkileyecektir. Tam da enflasyon düşecek ve esnaflarımız rahatlayacak derken başka yeni uygulamalar ortaya çıkıyor. Bu ve benzer uygulamalara artık yeter diyoruz. Enflasyon muhasebesi de nereden çıktı? Bu uygulama hayata geçerse milletimiz kendine bir eşya almaktan korkacak ve gizlemeye çalışacaktır. Üç ayda bir elindeki malının, evinin ve arabasının ne varsa tekrar tekrar vergisini ödeyecek olması olacak iş değildir. Vatandaşların ve esnafın elini ve kolunu bağlıyorsunuz. Tüm milleti taksitli ürün almaya alıştırdık şimdi de taksitle alışverişi kısıtlıyor ve kaldırmayı düşünüyorsunuz. Bu şekilde esnafın ve vatandaşın elini ve kolunu bağlıyorsunuz. Bu uygulamalar olursa esnaf nasıl iş yapacak, nasıl ayakta kalacak? Ayrıca esnaflarımız mal ve eşya alırken dost ve tanıdıklarının kredi kartlarını kullanarak ödemelerini yapıyorlardı. Bunun dışında esnaflar ödemelerde, sıkıştıkları vakit birbirlerinin yerine hatır çeki vererek ödeme yapıyorlardı. Yeni uygulamalar ile kimse kimsenin yerine kredi kartıyla ödeme yapamayacak ve aynı zamanda iyilikte de bulunamayacaktır. Bu uygulamada esnafları zor durumda bırakacak ve bazılarını iflasa kadar sürükleyebilecektir. Yetkililere çağrımız bu uygulamalardan bir an önce geçilmemesidir” şeklinde konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.