ÜRETİCİ VE PAZARCI KAN AĞLIYOR

ÜRETİCİ VE PAZARCI KAN AĞLIYOR

Yaşam Yayın: 07 Aralık 2023 - Perşembe - Güncelleme: 07.12.2023 14:50:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Yüksek enflasyon ve günden güne artan akaryakıt fiyatları karşısında iflasın eşiğine gelen üretici ve pazarcılar adeta kan ağlıyor. Batman-Balpınar Beldesindeki bir çok üretici ektiği ürünlerden zarar ettiğini söyleyerek, seneye bu işi yapamayacaklarını dile getirdi.

“MALİYETLER YÜKSEK”

Balpınar bölgesindeki sebze üreticileri, aylardan beri ekili alanlara verdiği emeklerinin karşılığını alamadıklarını dile getirdi. Bölgedeki yüzlerce üretici, “Aylardan beri ektiğimiz karnabahar ve diğer ürünlerimizi pazara sürmenin heyecanını yaşarken maliyeti bize 4 liraya olan karnabaharın tarladaki fiyatı 1 buçuk lira. Bu fiyat bir fide parası değil. Aylardır emek verdiğimiz ve yüksek maliyetler karşısında ürünlerimizin yok fiyata olan değeri bizi bitirme noktasına getirdi. İlaçlama, sulama, işçilik ve akaryakıt fiyatları gittikçe artarken ürünlerimizi tarlada bırakmaya neden oldu” ifadelerini kullandılar. Balpınar Beldesindeki karnabahar üreticileri, ''Onlarca dönüm alana karnabahar ekimi yaptık. Son zamanlarda ürünümüzün fiyatı tarlada sadece 1 buçuk lira, bize bunun sadece maliyeti 4 lira. İcar ettiğimiz arazi ve yüksek maliyetler değimi yerindeyse üreticiyi bitirme noktasına getirdi. Tarladaki ürünlerimizi yerinde bile bırakamayız. Tarlayı temizleyip sahibine teslim etmemiz gerekmekte. Bunun bile maliyeti var. Devletin bize destek olmasını istiyoruz” ifadesini kullandılar. Ekonomik krizin daha da derinleşmesi karşısında vatandaşın alım gücünün daha da zor hale geldiğini söyleyen pazarcılar ise, pazardaki sebze fiyatlarında az da olsa bir fiyat düşüklüğü yaşanmakta, ancak vatandaşın alım gücü tamamen bitmiş durumda.Tarlada ürün ucuz olsa bile kilo başına 2 lira yansımakta. Vatandaş ürünlere sadece bakmakla yetinmekte, ihtiyacı olan ürünün sadece 3'te birini almakta, haliyle bu durum bize de yansımakta. Doğru dürüst iş yapamaz hale geldik” dediler.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.