TPAO İŞÇİLERİNDEN EYLEM

Ücret dengesizliği, vergi sistemi, hayat pahallılığı ve enflasyon oranlarına dikkat çekmek isteyen TPAO, Batman Petrol-İş Sendikasına bağlı işçiler TPAO giriş kapısında bir araya gelerek sloganla bölge müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.

Yaşam Yayın: 24 Eylül 2024 - Salı - Güncelleme: 24.09.2024 15:23:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

"BIÇAK KEMİĞE DAYANDI"

Sabahın erken saatlerinde TPAO site kapısında bir araya gelen  Petrol-İş Sendikasına üye TPAO işçileri,  Bölge Müdürlüğü önüne kadar yürüdü.  TPAO Batman Bölge Müdürlüğü önünde konuşan Petrol-İş Batman Şube Başkanı Veysel Kartal, "Sürekli sabırlı olmamız istendi. Ama bıçak kemiğe dayandı.  Bundan sonra sözümüzü meydanlarda yüz binlere söyleyeceğiz" dedi.  Başkan Kartal,  “Bugün yine bir aradayız. Sıkıntılarımız artarak devam ediyor. Hayat pahalılığı, satın alma gücümüzdeki gerileme,  Adaletsiz vergi sistemi, kamu işyerlerinde ücret dengesizliği, işsizlik, güvencesiz çalıştırma kayıt dışı ve mülteci istihdamı gibi sorunlar. Başta işçiler olmak üzere, toplumun büyük bir bölümünün yaşama şartlarını ağırlaştırmaktadır. Yani mutlu bir azınlık dışında halkımız geçim sıkıntısıyla mücadele etmektedir. Sesimizi duyurmak istedik. Sağduyulu davranmaya gayret ettik. Diyalog kapılarını açık tuttuk. Ancak bir sonuç alamadık. Sürekli sabırlı olmamız istendi. Ama bıçak kemiğe dayandı.  Bundan sonra sözümüzü meydanlarda yüz binlere söyleyeceğiz. Ekonomik krizin bedelini işçiler olarak biz ödemeyeceğiz. Kişi başına düşen gelir artıyor ama işçinin ve emeklisinin geliri değil sefaleti artıyor. Ülkemizde gelir adaleti hızla bozuldu. İşçilerin milli gelirden aldığı pay azalırken işverenlerin payı her geçen gün artmaktadır. Türkiye ucuz işgücü ülkesi olmamalıdır. Zorlu çalışma şartlarını biz yaşıyoruz. Geçim sıkıntısını biz çekiyoruz. Bozulan ekonominin bedelini biz ödemeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.