TÖRENLERLE ANILDI

10 Kasım Atatürk'ü anma günü dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 82. yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Batman'da da anıldı.

Gündem Yayın: 10 Kasım 2020 - Salı - Güncelleme: 10.11.2020 14:00:23
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

10 Kasım Atatürk'ü anma günü dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 82. yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Batman'da da anıldı. Batman Valiliği bahçesinde düzenlenen törene Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, Garnizon Komutanı Hava Albay İhsan Kaplan, kamu kurum ve kuruluş müdürleri katıldı. Vali Şahin’in hem Vali, hem de Belediye Başkan Vekili sıfatıyla Atatürk anıtına çelenk bırakması dikkat çekti. 10 Kasım Atatürk'ü anma programı, çelenklerin anıta sunulması, saygı duruşu, sirenlerin çalması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Hatice Gündoğan günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Mustafa Kemal Atatürk’ün bilim ve teknolojiyi 20. yüzyılda yol gösterici olarak gördüğünü belirten Gündoğan, “Türk devletinin ulaşması gerektiği aşamayı 20. yüzyılın başlarında yaşamda en gerçekçi yol göstericinin bilim ve teknoloji olduğunu üstün bir öngörü ile tespit etmiştir. Ayrıca gerçek kurtuluşun ekonomik bağımsızlıktan, ülkenin her bakımdan kalkındırılıp güçlendirilmesinden geçtiğini belirtmiş batı uygarlığının biliminden ve teknolojisinden yararlanarak, bunları özümseyerek çağdaş uygarlık düzeyine çıkıp bu düzeyi de aşmayı milletin önüne amaç olarak koymuştur” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.