TARİHİN GÖLGESİNDE SU SPORLARI FESTİVALİ

TARİHİN GÖLGESİNDE SU SPORLARI FESTİVALİ

Yaşam Yayın: 08 Eylül 2024 - Pazar - Güncelleme: 08.09.2024 11:56:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Valiliği, Hasankeyf Kaymakamlığı, Hasankeyf Belediye Başkanlığı,  İl Özel İdaresi ve Kültür İl Turizm Müdürlüğü'nün organizasyonuyla "Hasankeyf su, doğa sporları  ve turizm festivali" düzenlendi. 

Cumartesi günü yapılan Festivale Batman Valisi Ekrem Canalp,  eşi Dr. Ayten Canalp, Hasankeyf Kaymakamı Mehmet Ali İrmak, Vali Yardımcıları Murtaza Ersöz ve Caner Culukar, Kozluk Kaymakamı Ekrem Göngör, Gercüş Kaymakamı Muhammed Öztaş, Sason Kaymakamı Furkan Başar, Batman İl Emniyet Müdürü İbrahim Kaba, İl Jandarma Komutanı  vekili Albay Burhan Gökçen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdülkadir Özer, Kültür Turizm İl Müdürü İhsan Aslanlı, STK ve Siyasi Parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.  Dördüncüsü yapılan festivalde konuşan Batman Valisi Ekrem Canalp, "Bizim bir hedefimiz vardı.  Dedik ki, Batman'ı festivaller şehri yapmak için Batman'ı hep beraber inşa edeceğiz.  Festivalin ilk açılışını geçtiğimiz hafta Sason ilçesinde yaptık. İkincisini bugün Hasankeyf'te gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki haftalarda Kozluk, Beşiri ve Gercüş'te festivallerimiz olacak. Geçen yıl net bir şekilde gördük ki, her bir ilçemizde yaptığımız festivallerin o ilçemizin tanıtımına büyük katkı sağladı" ifadelerini kullandı.Doğa ve su sporlarının dördüncüsünün yapıldığı Hasankeyf festivalinde konuşan ilçe Kaymakamı Mehmet Ali İrmak, Hasankeyf'in Tarihi ve Kültürel zenginlikler bakımından büyük bir potansiyele sahip olduğunu hatırlatarak yılın ilk 8 ayında 80 bin turistin ziyaretine uğradığını söyledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.