‘Sesli uyarı sistemleri hayata geçirilmeli’

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Şerif Durmaz, beraberindeki heyetle, ilde görme engelli bireylere yönelik faaliyet yürüten özel bir rehabilitasyon merkezi ile Görme Engelliler Derneği Batman Şube Başkanlığını ziyaret etti.

Gündem Yayın: 22 Eylül 2019 - Pazar - Güncelleme: 22.09.2019 12:46:06
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Şerif Durmaz, beraberindeki heyetle, ilde görme engelli bireylere yönelik faaliyet yürüten özel bir rehabilitasyon merkezi ile Görme Engelliler Derneği Batman Şube Başkanlığını ziyaret etti. Özel bir rehabilitasyon merkezini ziyaret eden Durmaz ve beraberindeki heyeti, merkezin yöneticilerinden Mehmet Güner karşıladı. Ziyarette, görme engellilerin yaşadığı sorunlar ve sorunların çözümü için atılması gereken adımlar konuşuldu. Görme engellilerin yaşadığı sıkıntıları dinleyen Durmaz, yaptığı açıklamada, görme engellilerin en önemli ihtiyaçlarının başında ilde olmayan sesli uyarı sistemi hususu geldiğini söyledi. Sesli uyarı sistemlerinin ivedilikle hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden Durmaz, engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştıracak projelerin ortaya konulması gerektiğini kaydetti.

“SESLİ UYARI SİSTEMLERİ YAPILMALI”

Görme engellilerin yaşadığı birtakım sorunların mevcut olduğuna işaret eden Durmaz, “Özellikle görme engelli kardeşlerimizin en önemli ihtiyaçlarının başında ilimizde olmayan sesli uyarı sistemi hususu geliyor. Görme engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak, ulaşımı rahatlatacak, onların erişilebilirlik hususundaki sorunlarını ortadan kaldıracak sesli uyarı sistemlerinin mutlaka yapılması gerekmektedir. Duraklar yapıldığı zaman sesli uyarı sistemleri yapılmalı. Yine trafik ışıklarında sesli uyarı sistemleri olmalıdır. Bunlar olduğunda görme engelli kardeşlerimizin hayatı ulaşım noktasında bir nebze de olsa kolaylaşacak. Görme engelli kardeşlerimiz için bazı cadde ve sokaklarda sarı çizgiler yapılmış ama engelli kardeşlerimizin şu hususta şikâyetleri var; görme engellilerin hayatını kolaylaştıracak bu sarı çizgiler Batman’ın çoğu cadde ve sokaklarında yok. Bu sarı çizgilerin Batman’ın geneline yapılmasını istiyoruz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.