'Reformist veya iyileştirici bir düzenleme bu paket içerisinde yok’

'Reformist veya iyileştirici bir düzenleme bu paket içerisinde yok’

Yaşam Yayın: 13 Temmuz 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 13.07.2024 19:49:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

DEVA Partisi Mersin Milletvekili ile Batmanlı siyasetçi Mehmet Emin Ekmen; “Anayasa Mahkemesi'nin itibarını korumak hepimizin hukukunu korumaktır” dedi.

“BU PAKET MAKSADI KARŞILAMAYACAK”

Geçmişte yargı paketlerinin yenilik ve reform içeren hususlar için kullanılan bir ifade olduğunu belirten Ekmen, bu ifadenin de patentinin AK Parti’ye ait olduğunu ama paketin içinde yenilik ve reform içeren bir düzenleme olmadığını vurguladı. Ekmen, “Uzun bir süre toplumda beklentiler arttırılmış ama beklentilere uygun düzenlemeler bu teklif metnine girmemiştir. AK Parti Adalet Bakanlarının yayınladığı yargı reformları, insan hakları eylem planları ve seçim bildirgelerinde yer alan iyileştirici unsurlar dahi bu paket içerisinde yoktur” ifadelerini kullandı. Bahsi geçen paketin Anayasa Mahkemesi’nin iptal düzenlemelerini süresi dolmadan hayata geçirmeyi hedefleyen bir pakete dönüştüğünü ifade eden Ekmen, “Anayasa Mahkemesi’ne baktığımız zaman bu paket maksadı karşılayacak mıdır? Maalesef karşılamayacaktır. AK Parti'nin ilk on yılında hatırlarsınız, gerek Anayasa Mahkemesi gerek Danıştay’ın verdiği birçok karar bir yargı vesayeti tartışmasına konu olurdu. Anayasa Mahkemesi üyelerinin tamamını AK Parti atadı. Bu üyelerin oy birliğiyle verdiği kararlar, bugün kararların etrafından dolanmak suretiyle işlevsizleştiriliyor. Anayasa Mahkemesi’nin itibarını korumak hepimizin hukukunu korumaktır. Anayasa Mahkemesi’nin kapatma çağrılarının yapıldığı dönemde, Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararları işlevsizleştirmek, burayı kapatamıyorsak bile burayı işlevsizleştirmek ve itibarsızlaştırmak sonucuna dönüşecektir” sözleriyle devam etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.