Öz Belediye-İş’ten 1 Eylül Dünya Barış Günü Mesajı
“Barış, emekçiler için ekmek ve su kadar hayati bir ihtiyaçtır”

Öz Belediye-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Salih Direk, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Direk, savaşların, yıkımların ve emeğin sömürüsünün hüküm sürdüğü bir dünyada barışın, emekçiler için ekmek ve su kadar hayati bir ihtiyaç olduğunu vurguladı.
Başkan Direk açıklamasında, işçi sendikalarının işçilerin ihtiyaçlarına göre yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirterek, sendikal özgürlüğün önündeki engellerin kaldırılmasını, iş güvenliği ve sağlığının ihlal edilmediği, iş kazalarının yaşanmadığı bir düzenin kurulmasını
diledi. “Biz işçiler ve emekçiler biliyoruz ki; barış olmadan emek değer bulmaz, demokrasi gelişmez, özgürlükler yaşanmaz. Barış, insanca yaşamın en temel şartıdır. Savaşın ve şiddetin olmadığı, emeğin ve alın terinin karşılığını bulduğu bir dünyayı kurmak en büyük özlemimizdir” diyen Direk, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözünü hatırlatarak, barışın önemine dikkat çekti. Başkan Direk, konuşmasının sonunda şu ifadeleri kullandı: “Acının, gözyaşının, savaşın olmadığı; sevginin, huzurun ve kardeşliğin egemen olduğu bir dünya umuduyla 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutluyorum. Savaşsız, sömürüsüz, eşitlik ve kardeşlik içinde bir gelecek için mücadelemizi sürdüreceğiz. Yaşasın barış, yaşasın emek!”
