Nasıroğlu, ''Taziyenin saati olmaz''

ASKON Batman Şube Başkanı Mehmet Selman Nasıroğlu, taziye evlerinin sabah 09.00 ile akşam namazı öncesi arasında açık kalmasına ilişkin kararı eleştirerek, bu uygulamanın toplumsal dayanışma ruhuna zarar vereceğini söyledi.

Yaşam Yayın: 26 Ekim 2025 - Pazar - Güncelleme: 26.10.2025 20:08:00
Editör -
Okuma Süresi: 56 sn.
Google News

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Batman Şube Başkanı Mehmet Selman Nasıroğlu, taziye evlerine getirilen saat kısıtlamasına tepki gösterdi. Nasıroğlu, taziyenin toplum için sadece bir ziyaret değil, acının paylaşımı ve kardeşliğin pekişmesi anlamına geldiğini belirterek, “Bu geleneği saatlerle sınırlamak halkın gönül bağını zedeler. Taziye, bir kültürdür; bir yas paylaşımıdır. Batman’ın, Anadolu’nun ve İslam’ın kardeşlik mirasıdır.” dedi. Her türlü israfın azaltılmasını desteklediklerini ancak kararın halkın ve kanaat önderlerinin görüşü alınmadan uygulanmasının doğru olmadığını ifade eden Nasıroğlu, “Taziyenin saati olmaz; gönül kapısı ne zaman çalınırsa o zaman açılır. Bu kararın yeniden gözden geçirilmesini ve toplumun sesine kulak verilmesini bekliyoruz.” şeklinde konuştu. Nasıroğlu, taziye geleneğinin sadeleştirilmesi gerektiğini ancak manevi ruhundan koparılmaması gerektiğini de vurguladı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.