Kürtçe ağıtlarla uğurlandılar

Diyarbakır’ın Kulp ilçesi kırsalında, köylüleri taşıyan kamyonetin geçişi sırasında yola tuzaklanan El Yapımı Patlayıcının patlaması sonucu şehit olan vatandaşlar için tören düzelendi.

Gündem Yayın: 13 Eylül 2019 - Cuma - Güncelleme: 13.09.2019 20:52:01
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Diyarbakır’ın Kulp ilçesi kırsalında, köylüleri taşıyan kamyonetin geçişi sırasında yola tuzaklanan El Yapımı Patlayıcının patlaması sonucu şehit olan vatandaşlar için tören düzelendi.
Diyarbakır’da, PKK mensuplarınca önceden yola döşenen el yapımı patlayıcının sivil aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 7 kişi şehit oldu. Patlamada yaşamını yitiren Batman doğumlu Mehmet Bozyel ve İhsan Çelikbilek için valilik bahçesinde tören düzenlendi. Törene, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Batman Valisi Hulusi Şahin, İl Jandarma Komutanı İsa Çakmak, Garnizon Komutanı İhsan Kaplan, Batman İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, Kurum müdürleri ve şehit vatandaşların yakınları katıldı. Törende Şehitlerin yakınlarının Kürtçe ağıtları, yürekleri dağladı. Törende konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, “Bugün hep birlikte yine bir acıyı paylaşıyoruz. Şehitlerimize Allahtan gani, gani rahmet diliyoruz. Artık tarihimiz boyunca verdiğimiz mücadelenin en başarıya yakın günlerini yaşıyoruz. Hiçbir şekilde eylem yapamaz, güvenlik güçlerimizin karşısına çıkamaz zavallılaşmış, sayıları yok denilecek kadar azlara inmiş insanlar ancak ve ancak annelerin gözyaşlarını annelerin feryatlarını bu coğrafyada insanlarımızın yeniden dirilişini yeniden hayata dönüşünü hazmedemeyenlerin yapabileceği nadir keleşliklerden birini yaşıyoruz ve birini yaşadık. Bundan başka zaten onlardan bir şey beklemiyoruz ve yapabilecekleri hiçbir şeyleri yoktur. Ümitsizliğe kapılmayacağız önümüze bakacağız yolumuza devam edeceğiz” dedi. Okunan duaların ardından Şehit Mehmet Bozyel ve İhsan Çelikbilek, İkiztepe ve Örmegöze köyünde defnedildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.