KİRALARDA AKIL TUTULMASI!

KİRALARDA AKIL TUTULMASI!

Yaşam Yayın: 20 Ağustos 2023 - Pazar - Güncelleme: 20.08.2023 09:40:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Batman'da  1+1 daireler 1 milyon, 2+1 daireler 2 milyonu, 3+1 dairelerde de fiyatlar 3 ve 5 milyonu aşarken kiralık konut fiyatları da almış başını gidiyor.

KİRALIK EV BULMAK ÇOK ZOR

Kent merkezindeki 1+1 kiralık daire fiyatları 5 bin liradan başlarken , 2+1 kiralık daire fiyatları 7 bin 500 liradan, 3+1 ve 4+1 dairelerde de fiyatlar 15 bin liradan başlayıp 20 bin liraya ulaştı.  Batman'da kiralık evlere artık güç yetmiyor. Ev sahiplerinin konut fiyatlarının yüksek oluşu  ve hayat pahalılığını gerekçe gösterdiği konut fiyatları vatandaşların da kabusu oldu.  Kiralık ev arayışında olan vatandaşlar, istenen bedeller karşısında ne yapacağını bilemez halde. Batman'da kent merkezinde 2+1 daire kirası 7 bin 500 liradan başlarken, kentin en uzağındaki Emekli TOKİ konutlarında da kiralar 3 bin liradan 6 bin liraya çıkarak ikiye katlandı.  Batman'da uzun yıllardan beri emlak sektöründe hizmet veren Abdulselam Öztürk, Batman'da konut alanında sıkıntının yaşandığına dikkat çekti. Bankaların vatandaşlara kredi vermediğini belirten Öztürk, Devletin vatandaşlara konut alanında düşük kredi vermesinin gerektiğini ifade etti. 

Batman'da kiraların önüne geçilemez hale  geldiğini söyleyen emlak esnafı Abdulselam Öztürk, ''Yüksek maliyetler  inşaat sektörünü durdurdu. Kent merkezinde bulunan konutlarda kısıtlı ve yüksek faizlerden dolayı vatandaş çaresiz durumda. Bu da konut fiyatlarının artmasına kiraların tavan yapmasına neden olmakta.  Batman'da her gün onlarca düğün yapılmakta.  Düğün yapanların yüzde 90'ı yeni eve çıkmak zorunda.  Kent dışından gelen kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personellerde ev bulmakta  sıkıntı çekmekte. Nüfusu 1 milyona varan Batman ve ilçelerinde kiralık ev bulmak neredeyse imkansız hale geldi'' dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.