Kanser Tan Merkezinin temeli atıldı

Kanser Tan Merkezinin temeli atıldı

Yaşam Yayın: 10 Eylül 2023 - Pazar - Güncelleme: 10.09.2023 19:08:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde (OTTM) onkoloji tanı ve tedavi merkezinin temeli  törenle atıldı. 1 yılda yapımı tamamlanması planlanan ve  38 milyon liraya mal olacak merkezin yapımını  Batman MAZE Ltd. Şti. firması üstlendi. Merkezin temel atma törenine Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Batman Milletvekilleri Ferhat Nasıroğlu, Serkan Ramanlı, İl Jandarma Komutanı Adem Taşkın, Batman Belediye Başkan Yardımcıları,  AK Parti İl Başkanı Av. Akif Gür, Sağlık İl Müdürü Dr. Semih  Canpolat, Beşiri Belediye Başkanı Sait Karabulut, BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, ASKON Batman Şube Başkanı Selman Nasıroğlu, Siyasi Parti ve STK temsilcileri katıldı. Batman ve bölgede sağlık alanında büyük bir eksiklik olan ve bazı hastaların hayatına mal olan (OTTM) onkoloji erken tanı ve tedavi merkezi  Batman ve çevre iller için sağlık alanında büyük şans olacak. Başta Batman, Muş, Siirt, Şırnak, Bitlis, Mardin, Bingöl ve Kuzey Irak'tan gelen hastaların da tanısı burada yapılabilecek.

''AZ KONUŞACAĞIZ,  ÇOK ÇALIŞACAĞIZ''

Temel ama töreninde konuşan Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, "Batman'da elbette sağlık alanında doktor ve sağlık personeli eksikliğimizde vardır, konuyu sayın Sağlık Bakanımızla görüştüm, kısa sürede doktor ve sağlık personelimiz eksikliğinin giderileceği müjdesini verdi. Bu merkezimizin yapımını 1 yıldan önce bitirmeyi hedefliyoruz. Öte yandan Batman Şehir Hastanesinin yapımının da yüzde 10'u  tamamlanmış olup yapımına son hızla devam edilmekte. Yani az konuşup çok çalışacağız" dedi.  Batman Valisi Ekrem Canalp ise, "Kısa sürede ilimiz bir sağlık merkezi haline gelecek" dedi.  Vali Canalp, ''Her yerde ve her konuda değişiklik, denetim ve reform şart, tıpkı Amerika'da olduğu gibi bizde reform, denetim ve değişim olmalı. Batman sağlık alanında çıtayı yükseltme yolunda. Batman'ın 50 yıllık eksikliklerini gidereceğiz. Bu merkez bittiğinde Batmanlı hastalar artık Diyarbakır'a gitmek zorunda kalmayacak.Yani Batman sağlıkta da bölgesel bir merkez olma yönünde adım atmış olacak" ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.