‘HAKKIMIZI ARIYORUZ’

Batman Tempo Çağrı Merkezi’nden pandemi döneminde işten çıkarılan işçiler, Genel- İş Sendikasında bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdiler.

Gündem Yayın: 27 Ağustos 2020 - Perşembe - Güncelleme: 27.08.2020 11:13:54
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Tempo Çağrı Merkezi’nden pandemi döneminde işten çıkarılan işçiler, Genel- İş Sendikasında bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdiler. Eğitim- Sen Batman Şube Başkanı Nurettin Şimşek de işçilere destek verdi. Açıklamayı okuyan Esra Özel, “Dertlerimiz sıkıntılarımız var ki, bugün pandemi döneminde hakkımızı arıyoruz. Açıklamayı aslında kendi mekânımızın önünde yapmak isterdik ama Batman olunca ne basın açıklaması yapabiliyorsunuz,  ne de imza toplayabiliyorsunuz. Batman'da, çağrı merkezinde çalışan 640 kişiye kim en kötüsünden muamele yapacaksa onu gönderiyorlar. Kölelik filmlerindeki bir çavuşlar eksikti. Bizler de dayanamadık, en sonunda sesimizi duyurmak istedik, yöneticilerin o rahat rahat övünerek anlattıkları vakaları kamuoyu ile paylaştık. Bunun sonucu ne oldu? 11 kişi tazminatsız işlerimizden atıldık. Aslında listelerin dolaştığı 64 kişi olduğu söyleniyordu ama yarattığımız kamuoyu ve destekleri şimdilik bunu durdurdu. Ama derdimiz sadece bunları durdurmak değil, derdimiz sadece 11 arkadaşımızın işe geri alınması değil, derdimiz insan gibi yaşamayı sağlamak, asgari iş hukukundan kaynaklı haklarımızı elde edebilmek ve insanca muamele görmek” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.