ESNAFIN UMUDU SON 3 GÜNDE

Son zamanlarda yaşanan ekonomik krizle birlikte vatandaşın mutfağındaki yangın günden güne büyümeye devam ederken piyasadaki durgunluk devam ediyor. Bayram alışverişi için hazırlık yapan esnaflar umudunu son 3 güne bağladı.

Yaşam Yayın: 09 Haziran 2024 - Pazar - Güncelleme: 09.06.2024 15:01:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

TATİL YAPMAK HAYAL OLDU

Bayram tatilinin 9 güne çıkmasıyla birlikte Batman dışında yaşayan vatandaşlar tatil beldelerindeki yüksek fiyatlardan ötürü tatil yapmak yerine 9 günlük tatili memleketlerinde bulunan eş, dost ve akrabalarıyla birlikte geçirmek için Batman'a geliyor. Sessizliğin hakim olduğu Batman Şehirlerarası Otogarından Batı illerine otobüslerin boş gidip dolu geldiğini ifade eden işletmeciler, “Batman dışına giden yok, gelen çok. Hayat pahalılığından dolayı orta ölçekli gelir sahibi olan hiç bir vatandaş tatil beldelerine gidemiyor. Batı illerinde bulunan Batmanlı vatandaşlar hem bayramı geçirmek, hem de memleket hasreti gidermek için tatil beldeleri yerine Batman'a gelmeyi tercih ediyorlar. Vatandaşa tatil yapmak artık hayal oldu'' dediler.

BAYRAM HAREKETLİLİĞİ YOK GİBİ

Kurban bayramına sayılı günler kala hareketliliğin başlamadığını belirten Batmanlı esnaflar, bayram havasının yaşanmadığına dikkat çekti. Piyasalarda 160 liradan başlayan ve 1600 liraya kadar varan bayram şekerlerinin fiyatı vatandaşın elini yakıyor. Günler öncesi bayram stoklarını yapan esnaflar, henüz giyim-kuşam, şeker ve gıdadaki yüksek fiyatlar piyasada durgunluğuna neden olduğunu söylediler. Yaklaşık 30 yıldır Gülistan caddesinde giyim sektöründe hizmet veren Şirin Tosun, “Bayrama sayılı günler kala yapmış olduğumuz büyük masraf ve hazırlıklara rağmen ne yazık ki, alışverişte umduğumuzu bulamadık. Bir çok esnaf mağazaların yazlık ve bayrama özgü stok yaparken şu ana kadar beklenen satış görülmedi. Tüm esnafların umudu artık son 3 güne kalmış durumda” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.