ESNAF KEPENK KAPATIYOR

Ekonominin kötü gitmesinin ardından, aylardır dünyada ve Türkiye’de etkili olan koronavirüsten etkilenen esnaf krize daha fazla dayanamayarak kepenk kapatmaya gidiyor.

Gündem Yayın: 12 Ekim 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 12.10.2020 15:15:37
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 “BİTİŞ NOKTASINA GELDİK”                           

Son 1 yıldan beri dövizdeki artış ve maliyet fiyatlarının yükselmesiyle iş yapamayan esnafların pandemi döneminde daha da zor günler geçirmesinin ardından kiralarını dahi ödeyemez hale geldikten sonra tek tek kepenk indirme yoluna gidiyor. Yıllar önce Batman'ın Çarşı merkezi ve bir çok caddesinde kiralık iş yeri bulamazken yaşanan durumdan ötürü kentin birçok yerinde boş dükkana rastlamak mümkün artık. Kentin Cumhuriyet SSK, Mehtap, Gülistan, Ofis, Diyarbakır caddesindeki ard arda kapanan işyerlerine her gün yenileri  ekleniyor. Hafta sonu Gülistan caddesi bitişiğindeki Şemsiyeli sokakta da onlarca dükkan kepenklerine kilit vurdu. Pandemi öncesi de iş yapamadıklarını belirten esnaflar, koronavirüsün de kendilerini olumsuz yönde etkilediğini belirterek, “Aylarca kira ödeyemez hale geldik” dediler. Gülistan caddesinde bir çok işyerinin devredilmesinin ardından Şemsiyeli sokakta da bir çok işyerinin bir anda kapanmasına dikkat çeken esnaflar, ''Ekonomik krizin ardından koronavirüs salgınıyla birlikte tamamen bitiş noktasına geldik. Onlarca giderimizin yanı sıra aylarca siftah yapmadan dükkan kapatmamız bizi iflasa getirdi. Bir süreliğine ertelenen vergi ve kredilerimizin ödemesi yeniden başladı. Bu yükü kaldıracak gücümüz kalmadığından kepenkleri kapatmaktan başka çaremiz kalmadı'' dediler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.