DÜKKAN KİRALARI DUDAK UÇURTUYOR

DÜKKAN KİRALARI DUDAK UÇURTUYOR

Yaşam Yayın: 19 Ağustos 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 19.08.2024 13:58:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman'daki konut ve dükkan kiraları adeta dudak uçurtuyor. Konut fiyatlarından sonra şahlanan dükkan kiraları karşısında bir çok esnafın işyerini devrettiği veya mesleği bıraktığı belirtildi.

FİYATLAR İSTANBUL İLE YARIŞIYOR!

Son zamanlarda daire fiyatlarının katlanmasının ardından iş yerleri ve dükkan kiralarının astronomik rakamlara ulaştığını söyleyen bir çok esnaf Batman'daki kiraların İstanbul ile yarıştığını ifade etti.  Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı dükkan kiralarını vurmaya devam ediyor. Ekonomik kriz ile birlikte baş gösteren enflasyon karşısında kiraların aşırı yükselmesine önlem olarak getirilen yüzde 25'lik artış oranı Temmuz ayı ile birlikte yerini yüzde 65'e bırakınca yeniden dükkan kiraları tavan yaptı. Batman'da özellikle Diyarbakır caddesi ve Gülistan caddesinde esnaflık yapan bir çok esnaf kira artışı karşısında ayakta duramadıklarını ifade etti. Uzun süreden beri piyasaların durgun olduğunu belirten esnaflar, ''Aylardır piyasalarda hareketlilik olmamasına rağmen kiralarımız gittikçe katlanıyor. Önceden 10 bin liraya oturduğumuz dükkan 30 bin liraya yükseldi. GAP, Gültepe ve Belde mahallelerinde ise kiralar  100 ila 150 bin lira arasında değişmekte. Yüksek kiraların yanı sıra elemen ve çeşitli giderlerimizde mevcut. Bir çok arkadaşımız yıllardır oturdukları işyerlerini değiştirerek ticaretini sürdürmeye çalışırken bir çok esnafta işyerini devrederek meslek hayatını noktalamak zorunda kalıyor'' dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.