“Diş Hekimliği Fakültesi Batman'daki en esaslı yatırımlardan biridir”

“Diş Hekimliği Fakültesi Batman'daki en esaslı yatırımlardan biridir”

Yaşam Yayın: 26 Temmuz 2024 - Cuma - Güncelleme: 26.07.2024 11:06:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Petrolkent mahallesinde yapımı devam eden 500 yataklı devlet hastanesi yakınında tahsis edilen Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi alanında incelemelerde bulunan Batman Valisi Ekrem Canalp, “Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Batman'daki sağlık yatırımları alanındaki en esaslı yatırımlarımızdan bir tanesidir” dedi.

REKTÖR DEMİR VE EKİBİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Hafta sonunda Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Doçent Dr. Veysel Eratilla ile Diş Hekimliği alanında incelemelerde bulunan ve bilgiler alan Batman Valisi Ekrem Canalp, “Diş Hekimliği Fakültesi, 500 yataklı Devlet Hastanesiyle birlikte onunla eş değer büyüklükte devletimizin Batman'a yapmış olduğu en esaslı yatırımlardan bir tanesidir. Önümüzdeki on yıllar boyunca Batmanlılara hizmet edecek bir projedir. Bu projede Sayın Rektörümüz ve ekibi beraberce çok çalıştılar. Emekleri için teşekkür ederim” dedi. Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Doçent Dr. Veysel Eratilla, proje hakkında yaptığı açıklamada Fakülte binasının 15 dönüm kapalı alan üzerinde inşa edileceğini, 4 bin metrekare alana binanın oturtulacağını belirterek, fakülte binasının 5 katlı olarak inşa edileceğini ve binada 84 diş üniti, 4 derslik, 1 ameliyathane, 7 laboratuvar, 70 ofis, 189 kişilik konferans salonu ve 169 araçlık otopark bulunduğunu ifade etti. Proje tanıtımından sonra Vali Ekrem Canalp, yaptığı açıklamada; “Diş Hekimliği Fakültemizin hizmete girmesiyle şu anda Batman'da var olan kapasite kadar ilave ek bir kapasiteye sahip olacağız. Bu da yapılan yatırımın ne kadar kıymetli ne kadar değerli ve ne kadar esaslı bir yatırım olduğunu tek başına gösteriyor. Bu sayede Batman var olan kapasitesini ikiye katlayacak. Şu anda 94 olan diş ünit sayımıza 92 ünit eklenerek iki katına çıkacak. Bu da Batman için çok esaslı bir kamu hizmeti olacak. Sağlık alanında Batman kuruluşundan bu tarihe kadar sadece hastaneler değil, hem taşrada, ilçelerde, beldelerimizde, köylerimizde hem de merkezdeki mahallelerimizde aynı anda yatırımlarımızın bu kadar coşkulu, bu kadar yoğun olarak yapıldığı bir dönem yoktur. Şu anda içinde bulunduğumuz dönem sağlık yatırımları açısından sağlık hizmetleri açısından Batman'da gerçek anlamda bir patlamanın yaşandığı dönemdir. Buna rağmen basında hayretle görüyorum, bazı arkadaşlarımız sağlık yatırımlarında eksiklerimiz var diyorlar. Halbuki durum tam tersi. Batman kurulduğu günden bu yana, Batman'da sağlık yatırımlarının bu kadar yoğunlaştığı ikinci bir dönem daha yoktur. İçinde bulunduğumuz bu dönem sağlık yatırımlarının hem merkezde, hem üniversite olarak, hem Sağlık İl Müdürlüğü olarak, hem beldelerde, köylerde, ilçelerde hem de aynı anda mahallelerimizde en yoğun şekilde sağlık yatırımlarına girişmiş olduğumuz bir zamandır bu zaman. Bütün sağlık binalarımızı, sağlık tesislerimizi yeniliyoruz. Bu sayede, önümüzdeki iki, üç yıllık bir dönemden sonra Batman gelecekteki elli yıllık sağlık yatırımı ihtiyacının neredeyse tamamını karşılamış olacak. İleride tek bir hedefimiz kalıyor o da Tıp Fakültesi. İnşallah Diş Hekimliği Fakültesini başardığımız gibi Tıp Fakültesi için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bundan sonra bu istikametteki adımlarımızı atacağız. O hedefimizi de inşallah zaman içerisinde gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.