‘Daha sağlıklı bir toplum için Tıp Fakültesi şart’
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Batman Üniversitesinde yapılan çalışmaları, üniversitenin fiziki imkânlarını, öğrencilerin çeşitli fikir, öneri ve şikâyetlerini öğrenmek amacıyla Batı Raman yerleşkesini ziyaret etti.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Batman Üniversitesinde yapılan çalışmaları, üniversitenin fiziki imkânlarını, öğrencilerin çeşitli fikir, öneri ve şikâyetlerini öğrenmek amacıyla Batı Raman yerleşkesini ziyaret etti. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın Güzel Sanatlar Fakültesi Şehit Şenay Aybüke Yalçın Dersliğinde ilk ders sunumunu yapması, kampüs alanını gezmesi ve senato toplantısına katılmasının ardından Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Başkan Özvar’a Batman’a neden Tıp Fakültesi kurulması gerektiğini anlatan bir sunum gerçekleştirdi.
Tıp Fakültesi kurulması için başvuru dosyasını titizlikle hazırladıklarını anlatan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman’a Tıp Fakültesinin kazandırılmasının daha sağlıklı bir toplum oluşturabilmek açısından son derece önemli olduğunu söyledi. Batman’da bir Eğitim ve Araştırma Hastanesi bulunduğunu ancak Batman halkının üçüncü derece sağlık hizmetlerinden faydalanabilmek için şehir dışına çıkmak zorunda kaldığını belirten Rektör Demir, Tıp Fakültesinin kurulmasıyla hem Batman halkının hem de çevre illerdeki halkın kaliteli sağlık hizmetlerinden daha kolay faydalanabileceğini dile getirdi.
Tıp Fakültesine bağlı programlarda eğitime başlanması ve sürdürülmesi için gerekli asgari koşulların Batman Üniversitesinin her alanında sağlanabileceğinden söz eden Rektör Demir, kampüs alanı içerisinde bulunan kütüphanenin Tıp Fakültesi öğrenci ve akademisyenlerinin ihtiyaç duyduğu basılı ve elektronik kaynaklara sahip olduğunu ifade etti.