ÇİFTÇİ YİNE MAĞDUR

Geçtiğimiz yıl kilosu 100 liradan satılan yeşil zeytin bu yıl 70 liraya kadar düştü. Pazarcı esnafı nakliye ve giderlerin günden güne katlandığına dikkat çekerek, yine çiftçilerin mağdur olduğunu dile getirdi

Yaşam Yayın: 13 Ekim 2024 - Pazar - Güncelleme: 13.10.2024 17:18:00
Editör -
Okuma Süresi: 46 sn.
Google News

 

“YEŞİL ZEYTİN FİYATI GEÇEN YILA GÖRE DÜŞÜK”

Sofraların vazgeçilmezi, şifa deposu yeşil zeytinde hasadın başlamasıyla birlikte çarşı-pazardaki tezgahlar da yeşile büründü. Kentin en büyük sem pazarlarından Alo Tevşo'da bir çok pazarcının tezgahında onlarca yeşil zeytin çeşidi bulunuyor. Geçtiğimiz yıl kilosu 100 liradan satılan zeytinin bu yıl 70 liraya kadar düştüğünü söyleyen pazarcı esnafı, vatandaşların pahalılıktan, üreticilerin ise yüksek maliyetlerden yakındığını söyledi. Geçen yıla nazaran fiyatların daha uygun olduğunu belirten pazarcı esnafı, ''Türkiye'nin bir çok ilinde yetişen onlarca zeytin çeşitlerini tezgahlarımızda satışa sunduk. Vatandaşın alım gücünden dolayı eski satışları yapamıyoruz'' ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.