‘ÇEVRE DOSTU YATIRIMLARIN ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ’

‘ÇEVRE DOSTU YATIRIMLARIN ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ’

Yaşam Yayın: 02 Şubat 2024 - Cuma - Güncelleme: 02.02.2024 23:30:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Batman Organize Sanayi Bölgesinde yapımı devam eden su arıtma tesisini incelemelerde bulunan Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu,  “Çevre dostu yatırım ve tesislerin önünü açacağız” dedi.  OSB'de 122 milyon liraya mal olacak tesisi beraberinde Batman Valisi Ekrem Canalp, AK Parti İl Başkanı Akif Gür ve Belediye Başkan adayı Adil Sebati Ceylan ile  gezen Nasıroğlu, tesisin faaliyete girmesiyle beraber su kaynakları korunup sanayiden kaynaklanan olumsuzluklar giderilerek ekolojik yapının zarar görmesinin de önüne  geçileceğini ifade etti.  Organize Sanayi Bölgesindeki tesis alanında konuşan  Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Organize Sanayilerin, içerisinde birçok farklı işletmeyi barındırdığını ve bu sebeple atık su arıtma sisteminin kurulmasını önemli bulduklarını söyledi. Çevre dostu teknoloji ve yöntemlerin kullanılmasının önemine vurgu yapan Nasıroğlu, tesisin OSB'lerdeki üretim sektörlerinin gelişimine de olumlu yönde katkı sağlayacağına değindi. Nasıroğlu, "İlerde faaliyete girecek olan bu tesisimiz  üretim sektörünün gelişimine katkı sağlayıp doğadaki canlıların yaşamlarını kolaylaştıracaktır. Bu anlamda doğa ve çevre dostu uygulamaların  her alanda geliştirilmesi gerekir.  Bu anlamda ileride faaliyete girecek olan tesisimizi önemli buluyorum'' diye konuştu.

''BU KENTİN SUYUNA, TOPRAĞINA VE HAVASINA SAHİP ÇKACAĞIZ''

Batman Organize Sanayi bölgesi hakkında bilgilendirmelerde bulunan Milletvekili Nasıroğlu, “Biz OSB'yi kat kat büyüttük. Şu an 500 yatırımcı fabrika için yer bekliyor. Bununla beraber arıtma tesisimizi de büyütüyoruz. Bir yandan şehri geliştirip yatırımcıları davet edeceğiz. Öte yandan şehre değer katacak firma ve markaları oluşturacağız. Tüm bunları yaparken istihdam, ihracat ve çevre dostu tesisleri de oluşturacağız. İstihdam ile beraber işsizliğe çare olacak, çevre  dostu yatırım ve  tesislerin sürdürülebilirliğini sağlayacağız” dedi. Milletvekili Nasıroğlu, ''Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi Türkiye Yüzyılı'nda  çevre dostu şehirler diyoruz. Bu kente yatırımla beraber suyuna, toprağına ve havasına da sahip çıkacağız. Gıda İhtisas OSB ve Tekstil Kent projelerimiz yatırım programına alındı.  Türkiye'de en hızlı şekilde yatırım programına alınan bu projelerimizi Allah'ın izniyle hızlı bir şekilde de bitireceğiz'' ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.