ÇEKİRGE İSTİLASINDAN KARELER!

ÇEKİRGE İSTİLASINDAN KARELER!

Yaşam Yayın: 12 Haziran 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 12.06.2024 10:32:00
Editör -
Okuma Süresi: 52 sn.
Google News

Mevsim sıcaklıkları ve ekinlerin toplanmasıyla birlikte Batman'ı istila eden çekirgeler kentin de gündem konusu olurken Batman'ın ödüllü Fotoğraf Sanatçısı Orhan Kartal olayı fırsata çevirerek çekirgeleri kadrajına aldı. 

ÇEKİRGELER HER YERDE

Yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte Batman'ı istila eden çekirgeler kentin her noktasına akın etti. Zor günler yaşayan Batmanlıların gündemine oturan çekirge olayını fırsata çeviren Fotoğraf Sanatçısı Orhan Kartal, '' Her yıl buğday ve arpa gibi tahılların hasat zamanına denk gelen çekirge istilası, ürünlerin veriminde düşüşe neden olabilir. Mevsimsel şartlardan kaynaklanan ve çekirge popülâsyonundaki artış tarım alanlarındaki hareketlilikten kaynaklanmaktadır. Kısa sürede doğal ortamlarına doğru göç edeceklerdir. Evimin balkonunda otururken çekirgelerin makro çekimini yaparak arşivime katkıda bulundum” dedi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.