CANSUYU DERNEĞİ, AFRİKA VE ASYA’DA CANSUYU OLUYOR

Kuraklık ve susuzluğun hüküm sürdüğü Afrika ve Asya’da 25 ülkede 4 bin 943 su kuyusu açan Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 2024 yılında çeşitli coğrafyalarda 386 su kuyusu açtı.

Yaşam Yayın: 01 Ekim 2024 - Salı - Güncelleme: 01.10.2024 08:24:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Kuyu projelerini sürdüren Cansuyu Derneği, Afrika ve Afganistan bölgelerinde 3.500 dolara, Asya’da ise 1000 (Bin) dolara su kuyusu açmaya devam ediyor. Cansuyu Yardımlaşma Derneği Batman temsilcisi Mehmet Emin Turan, Dünya üzerinde 1 milyardan fazla insan temiz suya ulaşamadığını, en az 2 milyar insanın kullandığı su ise hijyen olmadığını, Kirli suların neden olduğu hastalıklar nedeniyle her gün bin çocuk hayatını kaybettiğini ve her yıl 2 milyona yakın insan, kuraklık, hastalık ve suya ulaşma zorlukları nedenleriyle hayatını kaybettiğini söyledi.

BİNLERCE SU KUYUSU AÇARAK CANSUYU OLDU

Afrika ve Asya’daki temiz su ulaşımını sağlayabilmek için içme suyu kuyusu projelerini hayata geçiren Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, bugüne kadar binlerce su kuyusu açarak kurak bölgelerde cansuyu oldu. Cansuyu Derneği, her yıl 2 milyona yakın insanın, kuraklık, hastalık ve suya ulaşma zorlukları nedeniyle hayatını kaybettiği dünyada kuraklığın ve susuzluğun had safhada olduğu farklı coğrafyalarda binlerce su kuyusu açıldığı belirtildi. Özellikle Afrika ve Asya bölgesi başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde insanlar günlük su ihtiyaçlarını karşılayabilmek için kilometrelerce yürümek zorunda kaldığını, dünyanın birçok bölgesinde su sorununun kısmen de olsa çözülmesi ve insanların suya ulaşabilmesi için çalışmalarını sürdüren Cansuyu Derneği, her yıl yüzlerce su kuyusu açtığı belirtildi. Suya ulaşımını kolaylaştırmak, kötü sular nedeniyle salgın hastalıkların da önlenebilmesi, insan ölümlerin önüne geçilebilmesi için çeşitli projeler geliştiren Cansuyu, şu ana kadar 25 ülkede 4 bin 943 su kuyusu açtı. 224 yılında Afrika ve Asya ülkelerinde farklı bölgelerinde Cansuyu tarafından 386 su kuyusunun açıldığı belirtilirken Konuya ilişkin yapılan açıklamada Cansuyu Derneği tarafından açılan her kuyunun açılış süresinin 6 ile 9 ay arasında sürdüğü bildirildi. Herkesin 3.500 dolara bir kuyu açtırabileceğinin belirtildiği açıklamada kuyu derinliklerinin 15- 50 metre olduğu, her kuyuda günlük ortalama 300- 500 insanın faydalandığı vurgulandı.

AFRİKA VE AFGANİSTAN KUYU FİYATI 3500 DOLAR, ASYA KUYU FİYATI 1000 DOLAR

Cunsuyu olarak su kuyusu açma sisteminin 3 şekilde yapıldığının dile getirildiği bilgide, su kuyusu bedelinin bir kişinin tek başına karşılayabileceği gibi, hisseli su kuyusu sistemi ve havuz sistemi ile de açtırabileceği belirtildi. Tek başına Afrika ve Afganistan’da su kuyu açtırmak isteyen bağışçıların 3.500 dolar, Asya’da açtırmak isteyenlerin ise 1.000 (bin) dolar bağışta bulunmaları gerekiyor. Hisseli su kuyusu sistemine dahil olmak isteyen bağışçıların Afrika ve Afganistan bölgesine dahil olacak bağışçıların 6 bin lira ve üstünde, Asya bölgesinde ise 3 bin lira ve üstünde bir meblağ bağışında bulunması gerekiyor. Bağış yapan hayırseverlerin belirteceği isim su kuyusuna yazılmaktadır.Havuz sistemi seçeneğine dahil olmak isteyen bağışçılar güçleri nispetinde su kuyusu havuzuna katkı sağlayabilmekteler. Havuz sisteminde biriken tutarların toplamı bölgelerdeki su kuyusu tutarlarını bulduğu zaman, “CANSUYU GÖNÜLLÜLERİ HAYRATI” ismiyle su kuyusunun açılması sağlanıyor. Su kuyusu amacıyla 1 TL dahi bağış yapıldığı takdirde, bağışlar Havuz Sistemi’ne dahil edilerek su kuyusu açılışında kullanıldığı belirtildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.