Batmanlı itfaiye eri cebindeki 30 TL’yi öğrenciye bıraktı

Batmanlı itfaiye eri cebindeki 30 TL’yi öğrenciye bıraktı

Yaşam Yayın: 22 Şubat 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 22.02.2023 14:36:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Merkez üssü Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremde Gaziantep’in İslahiye ilçesine görevli olarak giden Batman itfaiye eri Mehmet Aktan, çalışmalarının 6. gününde üstündekinde tozları yıkamak için KYK yurduna gidip duş aldı. 

KYK yurdunda öğrencilere ait şampuanı kullanan Aktan, cebindeki, son parayı kullandığı şampuan karşılığında öğrenciye bırakacak bir de not yazdı. Depremin ilk günü Gaziantep İslahiye ilçesinde göreve gittiğini söyleyen itfaiye eri Aktan, 3 gün boyunca gece-gündüz aralıksız çalıştıklarının ve çok kişinin hayatını kurtardığını söyledi.  İtfaiye eri Aktan, “Yaklaşık olarak 6. günde üzerimize dökülen tozlardan iş yapamaz hale geldik. Orada bir fırsat bulduk bizi KYK yurduna gönderdiler. KYK yurdunda duş alacak sabun vs. bir şey ararken masa bir tane şampuan gördüm.  Öğrencilerin şampuanını kullanmak istemiyordum. Deprem olmuş öğrencilerin ne durumda olduğunu bildiğimiz için. Şampuanı aldık arkadaşlarla birlikte kullandık. Hak geçmesin diye cebimde kalan son parayı oraya bıraktım. Ondan hakkını helal etmesini istedik. Notta, Batman’dan geldiğimizi belirttik. Dedik ki mecbur kaldık kullanmakta hakkını helal et. Yoksa orada hiç kimsenin herhangi bir şeyine dokunmak istemiyorduk ama mecburiyetten kullandık. Cebimde son 30 TL kalmıştı onu bıraktım masaya. Gönül isterdi ki daha fazla bırakayım ama biliyorsunuz o durumda bankamatikler çalışmıyordu. Para çekemediğimiz için cebimizde kalan son parayı bırakmak zorunda kaldık. Kimin şampuanını kullandığımızı bilmiyoruz o arkadaş kimse tekrardan hakkını helal etsin” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.