BATMAN'DA VAKA SAYISI 250’YE YAKLAŞTI

Küresel Gazeteciler Konseyi Birliği yöneticilerini ağırlayan Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, kent merkezine kazandırılacak yeni yeşil alanlar, koronavirüs vaka sayılarını, kaçak yapıların akibetiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Gündem Yayın: 23 Nisan 2020 - Perşembe - Güncelleme: 23.04.2020 14:28:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

14 Ekim 2019 Tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1660 sayılı kararı ile 3335 sayılı kanunu gereğince kurulan Küresel Gazeteciler Konseyi Birliği’nin Batman İl Başkanlığına atanan Ercan Arslan, yönetim kurulu üyeleri Hüseyin Sakar ve Selman Tür ile birlikte İçişleri Bakanlığınca Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Hulusi Şahin’i ziyaret etti. 

KENT MERKEZİNE YENİ YEŞİL ALANLAR

Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen ziyaret sırasında kente yapılan yatırımların yanı sıra gündeme ilişkin konular görüşüldü.  Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Vekili Şahin, Arslan ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerine “hayırlı olsun” temennisinde bulundu. Kentin sorunlarının çözümü için hayata geçirmeyi planladıkları çalışmalara ilişkin bilgiler veren Başkan Vekili Şahin, Batman için müjdeli haberler verdi. Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yanında bulunan polis lojmanları ile diğer lojman alanlarını yıkmayı planladıklarını belirten Şahin, “Yakın zamanda hizmete başlayacak olan İl Halk Kütüphanesi yanında güzel bir yeşil alan projesi düşünüyoruz. Bunun için çalışma başlattık” dedi.

20 MİLYON DOLARLIK PROJE

Batman Çayı kenarında yapılacak olan Ahmet Güneştekin Sanat Müzesi projesinin devam ettiğini belirten Başkan Vekili Şahin, “Bu projenin maliyeti yaklaşık 20 milyon dolar. Ahmet bey proje için çeşitli sponsorlar arıyor. Bu proje ile birlikte Batman Çayı kenarında yapacağımız mesire alanıyla da kentin çehresi daha da güzelleşecek” diye konuştu KÜTÜPHANEYE ŞENAY AYBÜKE YALÇIN İSMİ ÖNERİSİ

Yapımı tamamlanmak üzere olan Batman İl Halk Kütüphanesi’nin ismi için aylar önce Bakanlığa yazılı talepte bulunduklarını belirten Batman Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, “Kozluk’ta PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın isminin İl Halk Kütüphanesine verilmesi için uzun zaman önce talepte bulunduk” dedi.

VAKA SAYISI 250’YE YAKLAŞTI

Çin’den başlayarak tüm dünyayı etkisi altına alan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından salgın (Pandemi) olarak ilan edilen Korona Virüse karşı vatandaşların gerekli önlemlere yeteri kadar dikkat etmediğini ifade eden Başkan Vekili Şahin, “Hükümetimiz tarafından alınan önlemlere maalesef kentimizdeki vatandaşlar yeteri kadar dikkat etmiyor. Koronavirüs testi pozitif çıkan kişi sayısı 250’ye ulaşmak üzere. Şuana kadar 2 vatandaşımız hayatını kaybetti. Batman’da karantina altına alınan bazı binalarımız bulunuyor. Karantinaya alınan binalarda polislerimiz nöbet tutuyor” dedi.

KAÇAK YAPILAR YIKILACAK

Batman Belediyesi olarak haksız kazanç elde etmek amacıyla yapılan kaçak yapılara kesinlikle müsaade edilmeyeceğini belirten Başkan Vekili Şahin, “Şu anda bitmiş olan ve ekiplerimiz tarafından girişleri saçlarla kapatılan binalar bulunuyor. Bu binalar için yıkım kararı alınmış durumda. Yakın zamanda binaların yıkımı için ihaleye çıkarak yıkımı gerçekleştireceğiz. Bina sahibinin yıkımı kendisinin gerçekleştirmesi temennimizdir. Ancak kendisi yıkmaz ise ihale ile yıkımı gerçekleştirip yıkım masrafını da kendisinden tahsil edeceğiz” şeklinde konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.