BATMAN İL ÖZEL İDARESİ, KARLA MÜCADELEDE 7/24 GÖREV BAŞINDA
Batman İl Özel İdaresi, 2025-2026 kış sezonuna güçlü bir hazırlıkla girdi. Yoğun kar yağışı ve buzlanma riskine karşı alınan önlemler kapsamında ekipler, Merkez ve ilçelerde 7 gün 24 saat esasına göre görev yapacak.
Genel Sekreter Abdulkadir Özer, il genelinde 6 ayrı şantiyede çalışmaların tamamlandığını, 71 araç ve 138 personelin aktif olarak hizmet vereceğini açıkladı. Gerektiğinde ilave araç ve personel takviyesinin de sağlanacağı bildirildi. Karla mücadelede öncelikli olarak Sason ve Kozluk ilçeleri ile Gercüş, Hasankeyf ve Beşiri’nin yüksek kesimleri riskli bölgeler olarak belirlendi.
Toplam 3 bin 216 kilometrelik köy yolu ağı, kar yağışı sonrası planlı bir şekilde etap etap ulaşıma açılacak. Eğimli arazi yapısı nedeniyle heyelan ve kaya düşmesi riski bulunan bölgelerde özel önlemler alındı. Karla mücadele ekiplerinin hızlı müdahale edebilmesi için iş makineleri ve malzemeler hazır bekletiliyor. 105 ton tuz stoğu oluşturulurken, kar küreme kamyonları, greyderler, loderler ve diğer iş makineleriyle yolların güvenli geçişi sağlanacak. Personel, 24 saatlik vardiya sistemiyle görev yapacak ve AFAD ile koordineli çalışacak. Batman İl Özel İdaresi, kış boyunca vatandaşların güvenli ulaşımını sağlamak amacıyla tüm imkânlarını seferber edeceğini duyurdu.


